Share

După întâlnirea cu actriţa Manuela Harabor, întrebărilor din mintea ta li se vor contura răspunsuri

 

Te vei molipsi de o veselie care, parcă, vine de undeva de sus şi îţi dai seama că chiar ai motive să fii recunoscător pentru orice nimic primit, fie el, aparent negativ.

Cu cât a trecut vremea, frumuseţea Manuelei de la 19 ani din rolul Siminei s-a copt şi mai tare şi, astăzi, după provocarea prin care trece ca mamă, i s-a adăugat şi o doză de înţelepciune pentru că dintre toate variantele date de realitatea cum că Andrei suferă de autism, actriţa a ales ancorarea în credinţă, fapt ce îi dă sens suferinţei fiului, dar şi a ei, ca mamă.

Manuela Hărăbor a debutat pe scenă încă de la vârsta de 4 ani, în filmul Veronica, unde poate fi uşor de recunoscut, ochii şi scânteia jucăuşă a privirii, dar şi alte trăsături rămânându-i la fel.

A devenit cunoscută, însă, prin rolul principal din Pădureanca, film de la a cărui punere pe peliculă de către Nicolae Mărgineanu au trecut 30 de ani.
S-a descurcat bine şi în rolul de mamă şi a încercat să îi ofere lui Andrei tot ceea ce a fost nou în domeniul terapiilor destinate copiilor cu autism.

S-a documentat, a cerut sfatul specialiştilor, a cântărit bine lucrurile şi a obţinut rezultate – Andrei este sociabil şi asta se datorează în bună parte mamei lui.

“Toţi oamenii au probleme, tuturor părinţilor le tresaltă sufletul de mii de griji din prima zi până în ultima zi. Nu degeaba se spune ”copii mici-probleme mici, copii mari- probleme mari”. Nu am încercat niciodată să conving pe cineva că părinţii de copii cu dizabilităţi duc cea mai grea viaţă. Eu doar am împărtăşit realitatea pe care o trăiesc şi calea pe care am ales-o. Am încercat să mă detaşez şi să povestesc ”la rece” întâmplări din viaţa mea cu Andrei.”

Mărturisirea Manuelei Harabor este o invitaţie la dialog nu numai pentru părinţii cu copii speciali, ci pentru toţi cei care vor să afle resorturile actriţei de mamă optimistă.
Pădureanca va fi miercuri, 10 mai, aproape de ora prânzului, la 11.30 la Centrul educaţional reCreativ Casiopeea din Păcurari pentru a răspunde întrebărilor copiilor, părinţilor şi bunicilor care vor să o cunoască.
Iar dacă vom fi cuminţi, vom asculta şi o poveste citită sau inventată de Manuela Hărăbor ca să adormim zâmbind la prânz!

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ