Share

Un număr de 500 de militari din Bulgaria, Republica Macedonia, Muntenegru, Serbia, România, Slovenia, Ucraina și Statele Unite ale Americii participă, începând de luni până pe 1 martie, la exercițiul multinațional “Platinum Eagle 17.1”, în Poligonul Smârdan din județul Galați, a informat Ministerul Apărării Naționale.

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni AGERPRES de MApN, armata română va fi reprezentată de 100 de militari din Forțele Terestre de la Batalionul 2 Infanterie “Călugăreni”, Brigada 1 Mecanizată “Argedava”, 15 JTAC (controlori aerieni pe poziții înaintate) și 30 de militari din Forțele Navale de la Batalionul 307 Infanterie Marină.

Citeste si   Fotbal - Liga I: Academica Clinceni - FCSB 0-2

“Obiectivul principal al ‘Platinum Eagle 17.1’ este antrenarea în comun a subunităților participante, într-o concepție unitară, pentru menținerea capacității operaționale și creșterea interoperabilității, prin exersarea procedurilor de comandă și control și executarea de trageri cu armamentul din dotare”, adaugă sursa citată.

După cum menționează MApN, Black Sea Rotational Force 17 este un exercițiu anual, condus de Comandamentul Forțelor Infanteriei Marine ale SUA care sunt dislocate în Europa și Africa, ce se desfășoară în zona Mării Negre, în Balcani și în regiunea Caucazului.

Citeste si   Galaţi: Europarlamentarul Dan Nica solicită eliminarea vizelor SUA pentru români

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ