Share

”Fac un apel către toate forțele politice ca în cursul săptămânii viitoare să ne reunim la Parlament să putem promova o lege cu privire la prelungirea mandatelor aleșilor locale, cât și pentru stabilirea datei alegerilor.

Cred că vom găsi înțelepciunea necesară să facem un amendament astfel încât administrațiile să nu intre în colaps” a spus Marcel Ciolacu. 

Citeste si   Nelu Tătaru: Transmiterea comunitară VA CREȘTE în următoarea perioadă. Sper să nu ajungem la starea de urgență

În 21 iunie expiră mandatele aleșilor locali. Liderul PSD a spus că democratic ar fi ca data alegerilor să fie stabilită de Parlament.

Judecătorii CCR au decis miercuri că data alegerilor locale și parlamentare poate fi stabilită de către Guvern. Curtea a stabilit că prelungirea mandatelor aleșilor locali nu poate fi adoptată prin ordonanță de către guvern, ci doar prin lege. Astfel, până la finalul sesiunii parlamentare, Camera Deputaților și Senatului trebuie să adopte o lege prin care să se stabilească cu câte luni se prelungesc mandatele primarilor, consilierilor locali și județeni.

Citeste si   Școlile ar putea rămâne închise și la toamnă. Guvernul ia în calcul varianta cursurilor ONLINE

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ