Share

 

Preşedintele interimar al PSD,Marcel Ciolacu, a anunțat că au deja un candidat pentru funcția de premier, nu a dezvăluit însă și numele acestuia. A spus doar că este un tehnocrat, un „finanțist” și că este fost membru PSD.   

„Vom merge cu o propunere de prim-ministru la Cotroceni. Avem o propunere de tehnocrat şi o vom prezenta şi cu un program pe termen mediu economic. Este un fost membru PSD. Este un finanţist”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seara, la o televiziune de știri. Liderul PSD a adăugat că periodic are o discuţie „instituţională” cu persoana respectivă.  „Am o discuţie periodică, instituţională. Eu, ca şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, nu primesc informări, atunci mă consult cu mai multe persoane. Nu căutăm un prim-ministru şomer. Nu neapărat lucrează la Banca Naţională. Va fi o propunere fezabilă”, a mai declarat Ciolacu. Marcel Ciolacu a exclus ca această propunere să fie Sorin Grindeanu, Vasile Dîncu sau George Maior. Întrebat dacă ar putea fi vorba de Florin Georgescu, Ciolacu a răspuns că „e o variantă, nu ştiu dacă ar dori această funcţie”.

Citeste si   VIDEO Ce promit liberalii teleormăneni pentru "zona roșie": investiții, drumuri, racordare la gaze naturale

La căderea primului Cabinet Orban în 5 februarie acest an, înainte de declararea epidemiei de coronavirus în România, printre numele vehiculate se numărau și Cristian Socol, alături de Remus Pricopie și Sorin Grindeanu, asupra cărora căzuseră de acord PSD și Pro România.

Moţiunea de cenzură “Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, iniţiată de PSD şi susţinută de UDMR, a fost dezbătută în Parlament pe 5 februarie și a primit voturile necesare să treacă – 261 de voturi „pentru”, fiind necesare doar 233.

Citeste si   18:00 Klaus Iohannis, primele declarații de la Cotroceni, după votul pentru majorarea pensiilor cu 40%

Cristian Socol a fost șef al Departamentului de poitici bugetare al PSD până în vara anului trecut, când a anunțat că se retrage din politică după cei 14 ani. Socol este economist și predă la Academia de Studii Economice din București.

Cristian Socol a fost și consilier personal pe probleme de macro-economie al lui Victor Ponta, în perioada în care a fost premier, a participat la elaborarea Programelor de guvernare din 2008, 2012, 2016, a programelor prezidențiale din 2009, 2014 și a programelor europarlamentare din 2009, 2014, 2019. 

Citeste si   VIDEO Jocurile economice ale statului paralel. Interesele lui Victor Ponta la Roșia Montană

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ