Share

Întrebat despre cele 250 de voturi pe care, săptămâna trecută, spunea că le va strânge pentru ca moțiunea să treacă, liderul social-democraților a insistat că ele există. “Astăzi nu au fost. După cum aţi văzut, a fost o strategie de a nu se face cvorum, nu de a se da un vot pe moţiune. Eu v-am spus că, dacă se va da vot pe moţiune, vom avea 250 de voturi. Astăzi nu s-a dat un vot pe moţiune”, a susținut Ciolacu, care a reamintit că, matematic, PSD nu are 233 de voturi în Parlament și de aceea a încercat să creeze o majoritate.

Citeste si   Elena Udrea ajunge astăzi în fața judecătorilor

Liderul social-democraților a anunțat că în două zile se va reuni Comitetul Politic Naţional al partidului, unde va fi luată o decizie privind pașii care trebuie urmați în legătură cu moțiunea. 

”Sunt discuţii, pentru că deja s-a terminat o sesiune extroardinară. Intrăm în sesiune ordinară, avem dreptul constituţional de a depune o moţiune de cenzură sau de a vota această moţiune. Vom programa un nou vot”, a mai spus Ciolacu. 

Citeste si   ALEGERI LOCALE 2020. Cum trebuie să pui ștampila pe buletinul de vot și când este considerat votul NUL 

Președintele PSD a mai anunțat că va propune Consiliului Politic Naţional excluderea celor trei parlamentari care nu s-au prezentat la vot, invocând probleme legate de coronavirus. Ciolacu a precizat că niciunul dintre ei nu ar fi bolnav.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ