Share

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea și completarea OUG 114/2018. Actul normativ pune în aplicare a efectelor juridce ale unei decizii ICCJ din 2019, care a dat undă verde recalculării drepturilor salariale pentru polițiștii care au un salariu lunar mai mic decât nivelul maxim aflat în plata pentru fiecare funcție, grad, treaptă, gradație, vechime în funcție sau în specialitate, dacă își desfășoară activiatea în aceleași condiții.

Citeste si   Orban se declară un susținător al vaccinului: ”Ar trebui să contracarăm toate absurditățile și toate aberațiile”

,,În medie, un polițist în activitate poate beneficia de o creștere lunară de până la 400 de lei, în suma brută (…). Înregistrăm un număr de 68.000 de polițiști pentru care acest act face dreptate, cu privire la cuantumul sporului de fidelitate, un număr de 18.000 de cadre pentru cuantumul sporului pentru absolvirea instituțiilor de învățământ superior şi aproximativ 6.000 de polițiști pentru cuantumul sporului de pericol deosebit.

Citeste si   Marcel Ciolacu, atac la PNL: ”NU vom permite ca ultimele perle ale economiei românești să fie vândute străinilor!”

S-a stabilit un termen pentru executarea plăților restante și se stabilesc modalitățile concrete de efectuarea acestora. În următoarea perioada voi emite norme metodologice pentru aplicarea acestui act normativ”, a anunțat Marcel Vela.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ