Share

Marea Britanie a ridicat nivelul de alertă de securitate la nivelul critic

Aceasta înseamnă că un atac ar putea fi iminent, a anunțat marți seara, premierul Theresa May, citată de BBC.

Decizia apare în contextul în care investigatorii nu au putut să stabiliească dacă suspectul în cazul atacului de la Manchester, Salman Abedi, a acționat de unul singur, a precizat premierul britanic. Armata va fi deplasată pentru a proteja puncte cheie.

Citeste si   România are mai mulţi farmacişti decât Germania, dar mult mai puţini fizioterapeuţi

“Nu putem ignora posibilitatea ca un grup mai larg de indivizi să aibă legături cu atentatul de la Manchester”, a subliniat Theresa May.

Citește și … Copiii, noile ținte ale teroriștilor? Analiza atentatului din Manchester

A treia oară în istorie

Este pentru a treia oară în istorie când Marea Britanie ridică nivelul de alertă la pragul critic. Prima dată s-a întâmplat în 2016 în timpul unei operațiuni prin care a fost oprit un complot pentru a arunca în aer avioanele transatlantice folosind bombe lichide, potrivit antena3.ro.

Citeste si   Regizorul german Werner Herzog l-a lăudat pe Donald Trump într-un podcast

A doua oară s-a întâmplat în anul viitor atunci când autoritățile îi urmăreau pe indivizii care au încercat să arunce în aer un club din Londra, înainte de a ataca aeroportul din Glasgow.

Citește și … Atentatul terorist de la Manchester Arena revendicat de Jihadistii Statului Islamic. Politistii anunta arestarea primului suspect 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ