INVITAȚIE la soare, valuri, plajă, terase şi bună dispoziţie

Marea din Nordul Moldovei oferă și ieșenilor toate aceste avantaje.

Din păcate foarte puțini dintre noi cunosc această locație. Dar ea este foarte accesibilă.

Proiectul este dezvoltat de către Primăria orașului Ștefănești. Aici, la BARAJUL de ACUMULARE STÂNCA COSTEȘTI se va amenaja anul acesta o adevărată DESTINAȚIE ESTIVALĂ.

Plajă cu nisip fin, oportunități oferite pescarilor amatori sau profesioniști, petreceri pe plajă, un peisaj mirific și o apă cu orizont infinit. Nu vor lipsi şi locurile de camping. În viitor poate va fi posibilă și practicarea sporturilor nautice.

Stânca Costești, este cel mai mare lac de acumulare din România

Barajul Stânca-Costești a fost construit pe râul Prut, la hotarul României cu Republica Moldova, odată cu construcția centralei hidroelectrice omonime. Barajul formează lacul de acumulare cu același nume care are o suprafață de 59 km² (este cel mai mare lac de acumulare din România).

De asemenea StâncaCostești este un punct de trecere a frontierei între România și Republica Moldova.

Citeste si   Președintele ALDE Botoșani, Roxana ȚURCANU: ”IRIGAȚIILE sunt colacul de SALVARE pentru agricultorii BOTOȘĂNENI”

La construcția barajului Stânca-Costești, partea română a fost nevoită să strămute șapte sate, iar cea sovietică, adică Republica Moldova, 11 sate.

Barajul a fost dat în folosință pe 1 august 1978.

Ieșenii pot ajunge la Stânca-Costești ieșind prin Copou sau prin zona Cârlig cu destinația Ștefănești. Drumul este foarte bun. Durata călătoriei este de aproximativ o oră. Distanța de 84 Km.

Eforturile Primăriei, deși lăudabile au totuși un carater de pioneriat. Fricțiunile politice ar putea bloca proiectul  

Anul trecut, după alegerile locale primarul nou ales a demarat această inițiativă. Însă, fricțiunile puternice dintre taberele politice locale au condus la sistarea proiectului.

Practic, primarul în funcție este membru al PNL. Fostul primar însă a fost de la PSD. Rivalitatea celor doi a condus la lipsa unui front comun în abordarea acestui proiect extrem de ambițios pentru posibilitățile reale ale acestui mic oraș.

Din această rivalitate, au reieșit plângeri peste plângeri adresate instituțiilor statului.

Să sperăm însă că anul acesta vor fi lăsate deoparte orgoliile locale. Altfel, proiectul oricât de benefic ar fi și nu doar la nivel local, va fi sortit eșecului.

BunaDimineataIasi susține acest gen de inițiativă locală cu impact regional. Dar, după caz, nu vom ezita să aducem la cunoștința opiniei publice eventualele piedici care vor fi puse în calea dezvoltării acestui proiect.

Primarul oraşului Ştefăneşti Florin Butura a declarat că o investiţie de asemenea anvergură nu poate fi decât benefică pentru comunitate.  “Acum trei zile au început lucrările, o investiţie privată, familia Merticariu are intenţia să investească în primul an un miliard de lei vechi. Au închiriat utilaje de la primărie, plătesc la primărie. Speram să facă şi terase, condiţii provizorii pentru preparat mâncare. Investiţia va cuprinde terase private, amenajarea unei parcări, loc de camping. Păcat de zona, este păcat să nu promovăm acest loc atât de frumos cum este zona noastră. Dacă s-ar înveşti ar rămâne câte ceva şi în Ştefăneşti, de la comercianţi plus că s-ar încasa şi din impozite, ar fi un lucru foarte bun” a declarat Florin Buţura.

Citeste si   Botoşani: O fabrică de confecţii a fost închisă temporar după confirmarea unor cazuri de COVID-19

Se speră  la turişti din toată zona Moldovei dar şi din Republica Moldova.

Florin BuțuraDupă cum știți, anul trecut s- au desfășurat o serie de activități distractive pe malul lacului la Stânca. Scopul a fost promovarea potențialului turistic al acestei zone.
Acum mă bucur că un întreprinzător curajos vrea să pună în practică ceea ce anul trecut părea de nerealizat.
Cu siguranță vor fi și piedici și ’’bariere’’ în calea acestui proiect, dar cu perseverență și curaj se va reuși. Anul acesta nu va fi perfect, dar se vor aduce îmbunătățiri an de an .
Sunt încrezător în șansele acestui proiect și sper ca turiștii care vor veni în această vară pe malul lacului să aprecieze strădania celor care investesc, să fie înțelegători și să nu aibă așteptări exagerate . Orice lucru bun se face cu răbdare, perseverență și cu MULȚI BANI!

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. o asemenea initiativa ar trebui sprijinita nu doar de autoritatile locale ci si de la judet, sau chiar ministerele de resort, pentru dezvoltarea regiunii. asta inseamna investitii dar si venituri la bugetele locale, respectiv dezvoltarea zonei. sa mai lase deoparte frictiunile politice ca astea nu aduc nimic bun pentru nimeni

  2. Speram sa nu fie ca in vorba care spune ca, la noi , cind unul incearca sa scoata capul , altii ii dau in cap .Da, sustinerea trebuie sa vina de la toate institutiile ce au legatura cu asta .
    Cind este vorba de facut ceva bun pentru oameni, culoarea politica ar trebui sa nu existe , sa fie toti ca unul .
    Dar apar interesele financiare …si de aici…

LĂSAȚI UN MESAJ