Eveniment inedit organizat de asociația Sport4you: cele mai lungi şapte lacuri din România, printre care şi Stânca-Costeşti, vor fi traversate prin înot, în premieră naţională. Scopul acestui eveniment este de a determina opinia publică să conștientizeze importanța pe care protejarea apei o are în viața fiecăruia dintre noi.

Proiectul «Lake’s Seven» este organizat în premieră în România şi constă în traversarea prin înot a celor mai lungi şapte lacuri din ţară, cu obiectivul de a conştientiza opinia publică asupra importanţei vitale a apei, astfel încât să fie menţinute curate, deoarece ne confruntăm cu o poluare masivă. Pe lângă caracterul sportiv, acesta se doreşte a fi un proiect social cu implicarea a cât mai multor voluntari, asociaţii, fundaţii şi companii care să adune PET-uri din lacuri şi de pe maluri, să facă o igienizare. Ne propunem, de asemenea, şi promovarea înotului în ape deschise. Distanţa totală a acestui ultramaraton de înot în cele şapte lacuri este de 273 de kilometri şi sperăm să avem şi înotători din străinătate”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele asociaţiei care organizează evenimentul, Sport4You, Florin Tomoş.

Primul lac care va fi traversat este cel de la Fântânele – Beliş, judeţul Cluj, în perioada 12 -14 iulie, care are o lungime de 14 kilometri, urmând, tot în acest an, lacul clujean Drăgan, de 12 kilometri.

„Proiectul nostru se va întinde pe patru ani, două traversări pe an. Vor mai avea loc traversări ale lacurilor Izvorul Muntelui, judeţul Neamţ, 35 de kilometri; Colibiţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, 13 kilometri; Vidraru, judeţul Argeş, 10,3 kilometri; Stânca Costeşti, judeţul Botoşani, 70 de kilometri, şi Porţile de Fier, judeţul Mehedinţi, 120 de kilometri”, a menţionat Florin Tomoş.

Cei care doresc să participe se pot înscrie online, la adresa http://www.sport4you.ro/lake-seven/, iar înotătorii vor avea posibilitatea să folosească orice stil de înot în cele două categorii, masculin şi feminin.

LĂSAȚI UN MESAJ