Ieri, 9 mai, România a fost împărțită în două

Am asistat cu o profundă tristețe la scindarea și divizarea României. În timp ce la Sibiu s-a încercat o alinere a României cu valorile și normele europene, la Iași a fost aceeași îndoctrinare și manipulare în masă, completate de un populism abject, care amintește de Epoca de Aur.

Ieri, Sibiul a fost pentru o zi locul de întâlnire al celor mai puternici oameni din Europa. La summitul UE de la Sibiu, preşedinţi, premieri şi lideri de la Bruxelles au anunţat în România calea pe care va merge Uniunea Europeană pentru următorii cinci ani, în vreme ce în frumoasa capitală a Moldovei, liderii pesediști rosteau aceleași discursuri populiste și clișeice, pline de false promisiuni și fără nicio substanță.

Liviu Dragnea vorbea despre pace și unitate, dar a ales să organizeze mitingul în aceeași zi cu un eveniment mult mai important. Din păcate, pentru mulți el este credibil, pentru că ”a mărit pensiile, alocațiile copiilor și ajutorul social”.

Dacă pe 9 mai 1877 se proclama independența României, pe 9 mai 2019 se încearcă proclamarea independenței unui singur partid politic aflat la conducerea țării parcă dintotdeauna.

Pe de altă parte, prin evenimentul de la Sibiu se încearcă apropierea de perioada în care Kogălniceanu și ai lui se luptau să așeze România pe harta Europei și să fim LIBERI.

Nu s-a semnat nicio Proclamație de Independență acum, dar s-a semnat un document intitulat Declarația de la Sibiu, în care liderii europeni se angajează să apere o singură Europă, să rămână uniți, la bine și la greu, să caute soluții comune, să protejeze democrația si statul de drept, să respecte întotdeauna principiul echității și să-și protejeze cetățenii.

În timp ce la Sibiu oamenii s-au adunat pentru un SUMMIT care ne apropie mai mult de Europa și de lumea Occidentală, la Iași, Liviu Dragnea și ai lui organizează un miting care amintește de venirile tovarășului de odinioară, în capitala Moldovei.

În Ardeal, evenimentul a fost de o importanță majoră. Era în joc imaginea României. La Iași, prin această organizare a mitingului s-a încercat eclipsarea evenimentului din inima Transilvaniei. Mii de oameni aduși după un tabel prestabilit, au venit la Iași pentru a susține mofturile unui baron politic. Adunați din toate părțile țării, unii dintre ei nici măcar nu știau de ce se aflau acolo.

Unii spuneau că au venit în excursie, alții ”ca să ia aer”, iar alții că așa le-a zis primarul. Cert e că majoritatea a declarat că susține PDS-ul pentru că le-a mărit pensiile, ajutoarele și alocațiile copiilor.

Când îi vezi te încearcă un profund sentiment de milă. Așa a reușit ani în șir să-și câștige electoratul partidul ROȘU: manipulându-i, promițându-le și fructificându-le vulnerabilitățile. Însă, nu e vina lor! Săracii oameni abia așteptau să scape de pancardele și mesajele scrise de la partid. Prin urmare, le-au aruncat sau le-au lăsat pe jos, că doar cei care îi votează sunt civilizați și cizelați, nu?!

 

Supremația lor se apropie de final

De partea cealaltă, tabăra anti-pesedistă, vrea dreptate, democrație și o țară normală, o țară în care să predomine meritocrația, nu nepotismul și pilele.

Se pare că e timpul ca tinerii să se trezească, să nu mai fie ignoranți și să combată ”armata roșie”. E timpul ca în România să se producă o SCHIMBARE. Pe 26 mai, Moldova nu va mai fi ROȘIE, Moldova și întreaga Românie se vor trezi și vor face SCHIMBAREA.

Să încheiem într-o notă pozitivă și optimistă. Ieri, la Iași s-a dat un semnal clar! Iașul nu va mai accepta abuzurile, populismul și discursurile demagogice. Va merge pe 26 mai la vot și va produce schimbarea. ”Marea roșie” va seca aici, în capitala Moldovei, iar noi vom putea începe să construim din nou. Să facem o țară ca afară de care să fim mândri! Hai că se poate!

LĂSAȚI UN MESAJ