Share

Politicianul sucevean Marian Andronache, membru al PMP, Președintele Organizației Județene Suceava și candidatul principal al PMP pentru Camera Deputaților pentru alegerile parlamentare  din 6 decembrie 2020 a decis să reia o temă veche electorală din istoria PDL și a PMP, în loc să propună soluții eficiente pentru problemele sucevenilor al căror vot îl așteaptă în data de 6 decembrie 2020.

Candidatul Marian Andronache și-a amintit că în 2009, în campania pentru alegerile prezidențiale s-a desfășurat referendumul pentru un număr total de 300 parlamentari și pentru un Parlament unicameral. Deși referendumul a fost validat (au votat ”pentru” aproape 7, 8 milioane români), el nu a fost pus în practică, pentru că acest referendum a fost consultativ nu unul în limitele celui din 2003 pentru revizuirea Constituției României( votate tot prin referendum, în noiembrie 1991), care, între altele a mărit mandatul Președintelui României, de la 4 la 5 ani, decalându-se astfel alegerile parlamentare de cele prezidențiale. Adică, mai exact, votul cetățenesc trebuia să fie transpus într-o lege și nu dispunea direct modificarea cum se întâmplase în cazul referendumului din 2003.

Astfel, liderul PMP Suceava, candidatul Marian Andronache a declarat:

Constituția prevede că referendumul este o modalitate prin care poporul își exprimă voința cu privire la probleme de interes național. Poporul și-a exprimat voința la referendumul din 2009, votat de aproape 7.800.000 români, pentru a reduce numărul de parlamentari la 300, dar voința sa este disprețuită de toată clasa politică, cu excepția PMP.

PMP a depus în Parlament două proiecte de lege pentru reducerea numărului de parlamentari la 300, conform referendumului din 2009, dar am avut prea puțini parlamentari pentru a impune voința celor 7.800.000 de români.

De doi ani, proiectul PMP de reducere a numărului de Parlamentari a trecut de Senat și stă pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, la coada listei, în așa fel încât să nu ajungă niciodată în top, pentru a fi dezbătută și votată.

„Cerem fiecărui partid politic care are reprezentanți în Parlament să explice de ce se opune punerii în aplicare a referendumului”

Niciun președinte de Cameră și niciun partid, în afară de PMP, nu a dorit să dezbată această lege. Nici măcar USR-ul care acum, în campanie au plagiat această temă și se dau de ceasul morții că-și doresc așa ceva, deși doi ani de zile nu au mișcat un deget în această privință!

Cerem fiecărui partid politic care are reprezentanți în Parlament să explice de ce se opune punerii în aplicare a referendumului. Cerem ca aceste explicații să fie date înaintea alegerilor parlamentare, din 6 decembrie 2020

Trebuie spus că Marian Andronache a preferat să prezinte această problemă pentru a se hrăni din gloria vechiului PDL și a lui Traian Băsescu fostul lider al PDL, al PMP și fost Președinte al României.

Este greu, dacă nu imposibil de estimat că s-ar ajunge la situația pe care și-ar dori-o Marian Andronache. Este clar că acesta încearcă să mai atragă bruma de simpatie de care se mai bucură Traian Băsescu, actual europarlamentar, la nivel național, pentru că Marian Andronache ca ”brand politic” are o valoare care, pentru suceveni, tinde către 0. Se știe că Marian Andronache a obținut un scor slab la alegerile locale, atacându-l pe Ion Lungu, primarul Sucevei de la PNL, din vorba căruia nu ieșise cât fusese viceprimar în orașul reședinței de județ votând orice spunea Lungu, ca o mașină de vot.

Nu este aceasta singura declarație a lui Marian Andronache.  Mai nou, acesta a ajuns să condamne închiderea școlilor în România, trecerea în scenariul on-line, deși aceasta este linia PNL, partid spre care se îndreaptă speranțele PMP la nivel național pentru o posibilă guvernare sau colaborare parlamentară:

Organizația Mondială a Sănătății recomandă deschiderea școlilor. România le închide pe toate, în contradicție cu măsurile luate în multe state europene. Nu ne permitem o generație pierdută din cauza COVID-19! Școlile trebuie menținute deschise, cu respectarea strictă a condițiilor de distanțare și igienă, purtatul măștii și aerisitul frecvent al claselor. Peste jumătate din părinți consideră că închiderea școlilor nu este bună pentru sistemul de educație. Școala online azi, șomaj mâine, meseriașii nu mai fac practică, teoria nu trece de ecran”.

Aceste declarații sunt expresia unei lupte fără miză pe care o poartă candidatul Marian Andronache și PMP Suceava acum, când ne mai despart mai puțin de trei săptămâni până la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ