Share

Marian Lupu a anunțat că se retrage din cursa electorală în favoarea unui candidat proeuropean. Decizia a fost luată ieri la ședința Biroului Executiv al Partidului Democrat. Marian Lupu și-a îndemnat susținătorii să-și dea voturile pentru candidatul proeuropean care are cele mai mari șanse să-l învingă în turul doi pe socialistul Igor Dodon.

Sondajele din ultimele luni au arătat că Maia Sandu este cel mai reprezentativ, decizia poate fi şocantă pentru unii, însă pentru noi este o decizie logică. Este în primul rând pentru interesul major al ţării. Prin această decizie vrem să consolidăm vectorul european al ţării şi să modernizăm ţara. Dacă sondajele arată că există un alt candidat care are şanse mai sigure că obţină această victorie, noi ca partid, demonstrăm că avem şanse să luăm decizii importante pentru ţară. E o decizie ca rezultat al consultărilor cu oamenii din teritoriu, cu partenerii europene. Faptul că PDM contribui la susţinerea unui candidat de opoziţie ca să câştige alegerile, va consolida scena politică”, a relatat Vlad Plahotniuc.

Mai multe pe: publika.md


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ