Share

Într-un comunicat de presă transmis de către Președintele PNL, Costel Alexe, acesta îl acuză pe Președintele Consiliului Județean, Maricel Popa, de faptul că a efectuat achiziții ilegale în cadrul proiectului Spitalului Mobil de la Lețcani.

Fondurile europene nu vor mai putea fi accesate de autorități

În comunicatul de presă transmis de președintele Partidului Național Liberal, Costel Alexe, acesta a declarat:

Trebuie să remarc cu amărăciune că nu m-am înșelat atunci când am spus că achiziția acestui spital, după modul în care s-a derulat, a fost cel mai zdravăn tun financiar dat ieșenilor de PSD și Maricel Popa pe final de mandat.

Au premeditat acest tun financiar, această gaură severă în bugetul județului, au luat banii de la drumuri și de la alte proiecte și acum suntem total păgubiți: nu avem spital nici după 150 de zile, deși Maricel Popa a promis că spitalul va fi gata în maximum 30 de zile, nu putem deconta sumele de bani pentru că acele containere nefericite s-au achiziționat cu încălcarea legii, ba mai plătim și din banii publici ai Consiliului Județean o amendă de 60.000 de lei

Curtea de Conturi a identificat numeroase nereguli în proiectul coordonat de liderul social democrat, Maricel Popa. Prin urmare, Consiliul Județean Iași a fost amendat cu o sancțiune în valoare de 60.000 de lei.

Citeste si   Klaus Iohannis a semnat 48 de decrete de avansare în grad a mai multor cadre de la Apărare, Interne, SPP și STS

În cadrul conferinței de presă desfășurate la sediul Consiliului Județean în data de 12 august, Maricel Popa a susținut cu tărie faptul că greșeala s-a produs în analiza Curții de Conturi iar proiectul Spitalului mobil decurge conform planului.

Din cauza faptului  că Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Euronest nu se număra printre potențialii beneficiari ai fondurilor europene puse la dispoziție de Comisia Europeană pentru lupta împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2, Spitalul Mobil de la Lețcani riscă să fie finanțat din fonduri publice.

Citeste si   ”Legile Puterii”| Traian Băsescu, despre statul paralel: La K2 s-a încercat scoaterea puterii din instituții, în interes personal

În comunicatul de presă transmis de președintele Partidului Național Liberal, Costel Alexe, a mai declarat:

”Maricel Popa e prea ahtiat de bani publici și de putere ca să demisioneze, să plece de bunăvoie, dar cred că ieșenii îl vor fugări acasă pe 27 septembrie când vor avea loc alegeri locale, iar în fruntea Consiliului Județean Iași va putea veni o echipă liberală”


Share

LĂSAȚI UN MESAJ