Share

În cadrul unei conferințe care a avut loc ieri (08.10. -n.r.), Maricel POPA, fostul președinte al Consiliului Județean Iași a ținut să facă mențiuni cu privire la spitalul mobil de la Lețcani.

Maricel Popa susține că Euronest a depus la timp avizele pentru unitatea medicală, dar stadiul în care se află proiectul spitalului mobil de la Lețcani, arată contrariul.

LIVE: Conferință de presă la Consiliul Județean Iași susținută de Maricel POPA

Publicată de Ziarul Buna Dimineata Iasi pe Joi, 8 octombrie 2020

Totodată, Maricel POPA  a declarat că așteaptă și alte avize și în momentul de față, iar cel mai discutat este cel care ar trebui să fie eliberat de Agenția pentru Protecția Mediului Iași.

118 paturi din cele 256 sunt avizate de către DSP Iași 

Întrebat câte paturi a avizat Direcția de Sănătate Publică Iași în cadrul spitalului mobil, Popa a refuzat să ofere un răspuns concret, afirmând că spitalul poate funcționa în momentul de față cu 150 de paturi.

Citeste si   CUM funcționează finanțările neoficiale ale partidelor? Speța viitorului deputat Marius MINEA rămas dator cu 230 000 euro la anturajul PNL IAȘI!

DSP Iași a avizat doar 118 paturi (70 de paturi pentru formele ușoare și alte 48 de paturi ATI) din cele 256 și totuși Popa declară că doar 150 de paturi pot funcționa în cadrul spitalului mobil.

Având în vedere situația de la Iași, în care numărul de cazuri de persoane depistate cu COVID -19 crește alarmant, DSP Iași a solicitat și instituțiilor să elibereze avizele necesare pentru a deschide în regim de urgență spitalul mobil de la Lețcani.

Într-un comunicat transmis de APM, în urma conferinței de presă susținută de Maricel POPA, APM Iași a declarat că solicitarea de obținere a acordului de mediu de către  titular a fost depusă la APM Iași pe data de 12.06.2020, iar APM Iași a comunicat acestuia pe 30.06.2020 procedura de urmat și documentația ce trebuie depusă.

Citeste si   USAMV Iași se pregătește pentru ACTIVITĂȚILE ”on-site” cu STUDENȚII care au fost ONLINE

Documentația a fost depusă de ADI EURONEST la APM Iași pe data de 18.09.2020, iar  în urma consultării acesteia cu membrii Comisiei de Analiză Tehnică (CAT) ce funcționează pe lângă APM Iași, s-a constatat că aceasta nu conține informațiile relevante (modul de amplasare și funcționare a modulelor, modalitatea de asigurare cu utilitățile necesare, gestionarea apelor uzate – epurare, dezinfecție și evacuare etc.) pentru fundamentarea unei decizii și s-au solicitate date și informații suplimentare.

Informațiile complete au fost depuse la APM Iași în data de 06.10.2020, dată în care s-a convocat și organizat ședința CAT pentru analiză și decizie

La acest moment, APM Iași a luat decizia de emitere a actului de reglementare pentru etapa de amenajare a spitalului. Draft-ul deciziei etapei de încadrare este pus la dispoziția publicului spre consultare pentru o perioadă de 10 zile, așa cum prevede procedura legală (Legea  nr. 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului), pe pagina noastră web apmis.anpm.ro / Secțiunea Reglementări / Drafturi acte de reglementare.

În ceea ce privește autorizația de mediu pentru etapa de funcționare a spitalului, aceasta nu a fost solicitată încă, dar au avut loc discuții cu reprezentanții Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Iași cu privire la documentația necesară. 

Citeste si   VIDEO l Zeci de HECTARE de legume din județul IAȘI distruse de GRINDINĂ! Neculai FEODOT: ”Recoltele rămase pe CÂMP au fost complet DISTRUSE”

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ