Share

Gașca din jurul deputatului de Iași Costel Alexe căpușează banul public și își întinde tentaculele și dincolo de granițele județului

Numiri dubioase la instituții aflate în directă subordonare, concursuri regizate pentru funcții remunerate cu mii de euro, toate se întâmplă în timp ce liderul, ministrul Costel Alexe, pozează în apărătorul pădurilor și al mediului.

În spatele acestor perdele de fum croite cu măiestrie de membrii găștii, se află o realitate cruntă: un cumătru, Petru Avram, conduce Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut – Bârlad, un văr, Remus Iovu, a fost numit recent la conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Botoșani, un alt fin, Sorin Afloarei, a câștigat, conform presei locale, un concurs „rușinos” la ANCOM și acesta este doar vârful iceberg-ului. Afacerile acestui adevărat clan, scoase la lumină de jurnaliști, sunt de cele mai multe ori la limita legii și depășesc clar granița moralității.

Citeste si   Intervenție UROLOGICĂ complexă, în regim de URGENȚĂ, pentru salvarea unei PACIENTE oncologice, diagnosticată cu COVID-19

Nu este prima dată când presa locală sau națională relatează despre apucăturile de clan mafiot ale camarilei lui Costel Alexe. Conform jurnaliștilor, iar acest lucru poate fi verificat foarte ușor de oricine are curiozitatea de a afla adevărata față a lui Costel Alexe, afacerile revoltătoare ale familiei și apropiaților liderului PNL Iași cu statul se derulează direct, prin numiri sau concursuri cu final așteptat, dar și prin intermediul mai multor firme deținute de rude foarte apropiate, rude prin alianță, prieteni, colegi de partid.

Aceste firme au derulat zeci de contracte cu instituții ale statului, primării, direcții deconcentrate. Scenariul de acum pare a fi unul simplu.

„Costel Alexe se folosește de funcția de ministru, apare zi de zi la televizor și pozează într-un cavaler pe un cal alb, iar după ce iese din lumina reflectoarelor se ocupă de ceea ce știe mai bine”

Își pune cumetrii și finii în posturi bine plătite, eventual de șefi, la stat, unii numiți chiar în structuri direct subordonate ministerului pe care îl conduce. PSD a înțeles mesajele transmise de români și de ieșeni în ultimul an.

Se pare însă că toți cei care mai ieri clamau onestitatea, transparența și interesul public nu au decât o agendă personală, pe care o pun în practică fără nici o rușine, fără nici o urmă de bun simț. Baronul galben de Iași, ministrul demis-propus al mediului, aflat de doar câteva luni în funcție își continuă nestingherit, și cu susținerea PNL, aranjamentele personale și susține cu nesimțire că face parte din categoria #OameniDeBunaCredinta și că arată #RespectPentruOameni”, a declarat Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Citeste si   VIDEO l Interviu cu Iulian COZIANU, președintele Sanitas IAȘI: ”Angajații din domeniul SANITAR vor acționa în INSTANȚĂ AUTORITĂȚILE”

Totodată, Maricel Popa solicită public retragerea lui Costel Alexe din toate funcțiile publice și politice deținute

„Reiterez solicitarea ca acest personaj devenit baron local, să se întoarcă acasă, la Adjud. Nu a făcut nimic pentru ieșeni în cele două mandate de deputat în Parlamentul României și nici ca ministru al mediului, apelor și pădurilor. Tot ce a reușit să facă a fost să își dovedească incompetența și să introducă România în două proceduri de infrigement, ale căror date scadente se apropie cu pași repezi”, a menționat șeful PSD Iași.

Citeste si   Argumentele de LEGALITATE acuza deciziile CONDUCERII Institutului SOCOLA (partea II)

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ