În cariera lui Maricel POPA s-au evidențiat două elemente de bază: afacerile cu STATUL și falimentarea ulterioară a respectivelor firme

Ziarul “Buna Dimineata Iași” va declanșa o anchetă amănunțită cu privire la modul în care unii dintre aleșii locali au înțeles să reprezinte interesele celor care le-au acordat votul și  mai ales încrederea.

În fruntea Consiliului Județean Iași avem un trio care, indiferent de vremuri, a știut cum să își acorde favoruri reciproce: NICHITA – STANCIU – POPA.

Am realizat pe parcursul săptămânii trecute o prezentare succintă a modului în care a evoluat între anii 2004 – 2009 relația dintre fostul edil Gheorghe NICHITA și familia STANCIU. A fost doar o scurtă trecere în revistă asupra căreia vom reveni.

Relația STANCIU – NICHITA: trainică și profitabilă. Peste un DECENIU de colaborare politico-economică

În acest articol vom evidenția profilul personajului care păstorește în clipa de față interesele județului Iași. În materialele viitoare vom prezenta detaliat “rețeta de succes” marca Maricel Popa.

Maricel POPA s-a bucurat din plin de binefacerile și influența politicienilor încă din anii ’90

Ascensiunea lui Popa începe în anii guvernării Năstase când Maricel Popa preia pe bandă rulantă mai multe companii de la stat situate în județul Iași: Autotransport Iași, Tehnoton SA, Sinta SA, Vitalef SA, Antrepriza de Lucrări Drumuri și Poduri Iași – ALDP precum și Moldoforest SA.

Tehnoton și ALDP aveau contracte tot cu societăți de stat. Printre aceste societăți de stat se numără compania naționala de drumuri, CFR SA sau Electrica SA.

Marele om de afaceri Maricel Popa a reușit evident să ducă în faliment majoritatea acestor firme.

Popa s-a specializat pe afacerile din domeniul construcțiilor de drumuri și furnizarea de echipamente 

Numai prin compania Tehnoton, Popa a încasat milioane de euro de la CFR. Controlul asupra Tehnoton SA îl exercită printr-un SRL pe nume Omega IS Communications SRL.

Guvernarea PONTA a fost extrem de benefică pentru Maricel POPA. În perioada în care Maricel Popa făcea parte din Guvernul Ponta, compania Tehnnoton a încasat milioane de euro de la CFR.

Contractul cel mai mare este de circa 400 de mii de euro pentru furnizara de “dibluri din plastic pentru reparații traverse”. În anii 2015 si 2016, acest politiciano-afacerist Maricel Popa a încasat prin firma Tehnoton SA alte circa 2 milioane de euro tot de la CFR pentru diverse echipamente și mașini electrice.

Trei acuzații de abuz în serviciu formulate de DNA la adresa Președintelui Consiliului Județean IAȘI, Maricel Popa 

Popa a fost subiectul unor scandaluri naționale pentru că a încheiat contracte de lucrări cu primăriile ieșene Dobrovăț, Gropnița, Schitu Duca, dar și cu Compania Națională de Drumuri. Prin intermediul companiei ALDP Iași, Popa a câștigat un contract de jumătate de million de euro inclusiv cu Directia Județeană de Administrare a Drumurilor aflată în subordinea CJ Iași.

Președintele CJ Iași încă nu a răspuns acuzațiilor de conflict de interese. Firma sa face afaceri cu CJ Iași, instituție pe care încă o conduce. În mod evident și comunele din județul Iași primesc bani tot în urma deciziilor luate de Popa.

Maricel Popa este acuzat și că, în urma „spectacolelor“ în care întorcea cu lopata asfaltul turnat pe drumul spre Voineşti, în 2016, a vrut de fapt să scoată din contract o firmă care lucra acolo, pentru a oferi asfaltările şi deszăpezirile fiirmei Eky Sam.

LĂSAȚI UN MESAJ