Share

Pentru o corectă informare a opiniei publice, Maricel Popa, președintele Organizației Județene a PSD Iași face următoarele clarificări:

  • În filiala de la Iași, există o grupare, câțiva agitatori care solicită demisia mea pentru a accede ei înșiși la conducerea organizației;
  • Pentru aceste persoane, funcțiile de conducere de la partid echivalează cu accesul la bunăstare. Ei vor să preia partidul pentru a intra în tot soiul de combinații și jocuri de culise, unicul scop fiind acela de a se îndestula personal.

Acest grup de interese format in jurul presedintelui organizatiei municipale PSD are două mize pe termen scurt:

  1. „Votul de aur” din Consiliul Local. Actualul primar, Mihai Chirica PNL, nu poate face majoritate în Consiliul Local doar cu propriul partid și cu PMP. Și-atunci nu mai are decât variantele USR și PSD. La lumina zilei, oficial, primarul a trimis invitație către aleșii USR, însă a fost refuzat violent. De asemenea a transmis public ca nu va face alianta cu PSD in Consiliul Local. Neoficial, direct sau prin intermediari, primarul transmite mesaje către aleși ai PSD, le promite recompense sau îi amenință, după caz, doar va reuși să convingă pe cineva pentru a obtine acel al 14-lea vot care i-ar asigura majoritatea in Consiliul Local.
Citeste si   Liceul TEORETIC de Informatică „Grigore Moisil” IAȘI - Cum ar fi ȘCOALA pe INSTAGRAM?

În calitate de președinte al Organizației Județene le spun limpede, atât primarului cât și celor care vor sa vândă partidul, că aleșii PSD din Consiliul Local vor face opoziție autentică, vor apăra și promova interesele ieșenilor. Și, sub nicio formă, nu vor intra în combinațiile grupării imobiliarilor. De fapt, asta se încearcă: excluderea actualilor consilierilor locali ai PSD și impunerea altor nume care să facă „blatul”.

Citeste si   Bugetul Sănătății, suplimentat cu 570 milioane de lei. De UNDE provin banii și pentru CE vor fi utilizați

La recentele alegeri locale, PSD Iași nu a avut printre candidați, persoane condamnate sau cu dosare penale și nici reprezentanți ai grupurilor imobiliare din Iași. A fost doar primul pas. Reforma în filială va continua!

  1. „Legitimația de parlamentar”. Al doilea interes major al celor care mă contestă este întocmirea listei pentru alegerile parlamentare. Mai clar spus, vor ca locurile considerate eligibile să fie ocupate de ei înșiși. Dar pentru asta nu îi recomandă nici onestitatea, nici activitatea din campaniile electorale si nici rezultatele obținute la ultimele scrutine.
Citeste si   Florin Cîțu cere anchetarea execuției bugetare din 2017-2019: ”PSD a subminat economia națională”

În concluzie, celor care vor să pună mâna pe filiala județeană Iași a PSD, le spun răspicat că acest lucru nu se va întâmpla. Cunosc intrigile pe care le țes, zvonurile pe care le lansează, manipularea pe care o pratică. PSD Iași nu va îngenunchea în fața intereselor imobiliare și de grup politico-mediatic!


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ