Share

Bugetele instituțiilor publice din județul Iași vor fi suplimentate cu aproape 50 milioane lei. Fondurile au fost alocate de către Parlament, ca urmare a unui amendament al parlamentarilor PSD la Legea de aprobare a OUG 50/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat.

Sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată vizează atât bugetul Consiliului Județean, cât și bugetele comunelor din județ.

Inițial, prin OUG 50/2020 Guvernul PNL alocase Iașului o sumă infimă de doar 660.000 lei

”Județul Iași este cel mai important din țară din foarte multe puncte de vedere, inclusiv al populației. Amendamentul aprobat astăzi vine să sublinieze acest lucru, județul nostru fiind pe primul loc la alocările bugetare propuse de parlamentarii PSD.

Încă de la începutul acestui an am spus că Guvernul PNL și-a bătut joc de județul Iași prin alocările din legea bugetului. Am avut fonduri pentru asistența socială doar până la mijlocul lunii februarie. De atunci, suportăm de la bugetul județului toate cheltuielile care țin de partea socială.

Fără banii de la bugetul județului persoanele cu handicap, însoțitorii, copii aflați în grija statului ar fi rămas fără niciun ban. Chiar și așa, cu toate eforturile întreprinse de noi, banii ne ajungeau doar până la finalul acestei luni”, se arată într-un comunicat transmis de PSD IAȘI.

Conform amendamentului propus de parlamentarii PSD, aproape 18 milioane de lei vor avea ca destinație susținerea sistemului de protecție socială, iar peste 30,5 milioane lei reprezintă sume alocate pentru echilibrarea bugetelor locale.

”Am făcut multe sacrificii în această primă jumătate a anului. Am fost nevoiți să renunțăm la o parte din investiții, la o parte dintre evenimentele culturale emblematice ale Iașului pentru că am considerat că sănătatea ieșenilor trebuie să fie pe primul loc. Din păcate, Guvernul a uitat de ieșeni și de faptul că Iașul este un centru regional al sistemului medical.

Multe din spitalele aflate în prima linie a luptei cu noul coronavirus sunt în subordinea Consiliului Județean. Am făcut tot posibilul ca în această perioadă, din aceste spitale să nu lipsească cele necesare pentru medici și pentru pacienți. În schimb, Guvernul PNL a trimis ieșenilor câte un pachet de biscuiți, din care, după alte corecții, nu a mai rămas decât ambalajul.

Asta a însemnat pentru ieșeni ajutorul dat de liberali la rectificarea bugetară”, se mai arată în comunicatul PSD.

Concret, la rectificarea bugetară realizată de guvernul liberal la mijlocul lunii aprilie, suma alocată întregului județ a fost de doar 660.000 lei, echivalentul a 70 de bani pentru fiecare ieșean. Acum, parlamentarii PSD au suplimentat această sumă cu aproape 50 milioane lei.

Citeste si   LIIS online sau despre DĂRUIRE, IMPLICARE, DEZVOLTARE în Săptămâna Educației Globale

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ