Share

Guvernanții au anunțat o măsură pe care am solicitat-o de aproape o săptămână

”Era evident de atunci că situația de la Suceava va scăpa de sub control. Am cerut luarea de măsuri urgente, cu caracter preventiv, care să limiteze răspândirea virusului către alte zone ale Moldovei. Acum avem deja la Suceava un focar în adevăratul sens al cuvântului cu aproximativ 600 de persoane infectate din cele peste 2.100 de la nivel național.  Sper că măsura de izolare a municipiului Suceava și a comunelor limitrofe să nu se fi luat prea târziu și mai sper că regiunea noastră nu se va transforma în Lombardia României.

Din păcate, nu am observat la cei care au dictat izolarea și măsuri dispuse pentru a ajuta Suceava, pentru a veni în sprijinul celor peste 160.000 de persoane aflate în carantină, a pacienților sau a cadrelor medicale. Am văzut că s-au impus multe restricții. Este nevoie de mai mult decât atât.

Dincolo de solidaritatea de care trebuie cu toții să dăm dovadă în aceste zile, trebuie luate măsuri concrete care să vină în sprijinul celor de la Suceava. Vă pot spune că noi, de la Iași, am trimis deja cadre medicale către spitalele din județul Suceava. Vom încerca să îi ajutăm și cu materiale, echipamente, în măsura în care vom avea disponibil la spitalele din subordinea Consiliului Județean.

Citeste si   Dr. Florin ROȘU este noul MANAGER al Spitalului de BOLI Infecțioase IAȘI

Este nevoie de mult mai mult, nu doar de vorbe și de susținere morală. Suntem în stare de urgență. Se pot aloca fonduri suplimentare. Sunt măsuri la îndemâna autorităților centrale”, a declarat Maricel POPA, președintele Consiliului Județean Iași.

”Grija mea a fost și va fi în continuare să dispun toate măsurile care să crească siguranța cadrelor medicale și a pacienților„

”De aceea, am alocat spitalelor din subordine, în ultimele două săptămâni, fonduri suplimentare de peste 7,2 milioane lei pentru achiziții de materiale, echipamente, aparate de testare.

Totodată, am solicitat sprijinul tuturor Consiliilor Județene din regiunea Moldovei pentru a achiziționa în regim de urgență un spital mobil de campanie. Deja am primit, în scris, sprijinul președintelui Consiliului Județean Neamț, domnul Ionel Arsene. Discutăm și cu celelalte Consilii Județene.

Am cerut și bani de la Guvern pentru a ne ajuta să creștem capacitatea de tratare a bolnavilor de Covid 19 din zona Moldovei. Nu am primit încă nici un răspuns, deși astfel de cheltuieli pot fi decontate ulterior din fonduri europene, deci banii s-ar întoarce la cei care înțeleg acum urgența de a se implica activ.

Mulțumesc domnului profesor Paul Boișteanu, care a solicitat și a primit sprijinul colegilor din cadrul Consiliului Local al municipiului Iași pentru implementarea rapidă a acestui proiect”, se mai arată în declarația făcuta de Maricel POPA, președintele Consiliului Județean Iași.

Citeste si   Bioinginerul medical Alina BELU preia conducerea la Spitalul de COPII ”Sfânta Maria” IAȘI

”Mulțumesc și domnului primar Mihai Chirica pentru deschiderea arătată. Poate din noua postură de lider PNL îi va convinge și pe consilierii județeni liberali de oportunitatea acestui spital”

Fac, din nou, un apel către oamenii politici. Dramele care au loc la Suceava în aceste zile nu trebuie folosite în scop politic. Oamenii au nevoie de compasiune, de sprijin concret, nu de dezbateri sterile și de discuții interminabile. Va fi timp suficient pentru astfel de dezbateri după ce va trece pandemia. Să fim uniți și să dăm dovadă de înțelepciune în această perioadă de criză! 

Le mulțumesc tuturor ieșenilor care au înțeles gravitatea situației, au rămas în case și respectă toate recomandările autorităților”, a mai declarat Maricel POPA, președintele Consiliului Județean Iași.

Citeste si   Bucuria Crăciunului rămâne aceeași! PALAS ți-a pregătit mii de CADOURI în valoare de 18.000 de euro

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ