Share

Relocarea pacienților de la Spitalul Județean din Suceava către alte spitale din Iași, Botoșani sau Neamț ar putea conduce la răspândirea noului virus

Președintele Consiliului Județean, Maricel Popa, solicită autorităților centrale luarea tuturor măsurilor pentru blocarea extinderii focarului de COVID-19 apărut în nordul țării.

“Este îngrijorător ceea ce s-a întâmplat la Suceava. Am observat însă că intenția autorităților care gestionează situația de acolo este de a reloca pacienții cu alte patologii către spitale din restul județului, dar și din Iași, Botoșani sau Neamț. Nu cred că este cea mai bună soluție. Există riscul major de a fi infectate și alte spitale, pacienți sau personal medical. Am putea ajunge în situația nefericită ca toată regiunea Nord-Est să devină Lombardia României.

Maricel POPA: „Fac cu toată răspunderea un apel la autorități, la Ministerul Sănătății, la Guvernul României, să regândească această strategie”

De aceea, fac cu toată răspunderea un apel la autorități, la Ministerul Sănătății, la Guvernul României, să regândească această strategie. Cele mai multe dintre spitalele ieșene au adresabilitate regională. Personalul medical de aici trebuie protejat și ferit de orice risc. Dacă se îmbolnăvesc cadrele medicale, riscăm să blocăm tot sistemul de sănătate din Moldova!”, a declarat Maricel Popa.

Citeste si   STUDIU: Așteptările ANTREPRENORILOR din EUROPA cu privire la anul 2021

Președintele Consiliului Județean subliniază că, pe modelul aplicat în alte state, focarul de la Suceava ar trebui închis și izolat, pentru a evita riscul ca medici sau pacienți din alte spitale să fie infectați cu COVID-19.

Transferul către Maternitatea ”Elena Doamna” a unei paciente aflate în travaliu, diagnosticată cu coronavirus, a creat panică în rândul personalului

Transferul către Maternitatea ”Elena Doamna” a unei paciente aflate în travaliu, diagnosticată cu coronavirus, a creat panică în rândul personalului de aici, deși unitatea medicală fusese desemnată încă de acum două săptămâni pentru preluarea unor astfel de urgențe.

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,41 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

Și la Spitalul „Sf. Spiridon”, un pacient adus de la Suceava s-a dovedit a fi purtător al virusului, fapt constatat după mutarea la Iași, ceea ce a impus intrarea în izolare a mai multor cadre medicale ieșene și suspendarea activității unei secții întregi.

”Cred că municipiul Suceava ar trebui izolat în sistem circular, aria de securizare putând cuprinde, la nevoie, întregul județ. Ar trebui să ducem acolo specialiști din alte județe, dar și echipamente și medicamente pentru a asigura tratamentul tuturor pacienților în condiții optime. Poate și instalarea imediată a unui spital de campanie, în colaborare cu toate celelalte județe din zonă, cu sprijinul armatei, ar fi o soluție de luat în calcul. Ar fi un gest de responsabilitate care, pe de o parte, ar grăbi vindecarea celor infectați, iar pe alta, ar pune la adăpost, ar proteja populația din restul regiunii.

Maricel POPA: „Trebuie să învățăm din greșelile altora, din experiența celor care au trecut prin astfel de situații și să acționăm în consecință”

Trebuie să învățăm din greșelile altora, din experiența celor care au trecut prin astfel de situații și să acționăm în consecință, adoptând cele mai bune soluții, atât pentru medici, cât și pentru pacienți și populație”, a mai punctat președintele Consiliului Județean Iași.

Citeste si   (P) Marius OSTAFICIUC, candidat PSD la Camera Deputaților: ”Dragi IEȘENI, viitorul nu trebuie așteptat, VIITORUL trebuie CONSTRUIT”

Ieri, Consiliul Județean a alocat încă 6,23 milioane de lei pentru spitalele ieșene subordonate, implicate direct în lupta cu noul virus.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ