Share

Vineri, 24 ianuarie PSD Iași se întrunește Comitetul Executiv 

Oficial, CEx-ul se reunește pentru a fi desemnați delagații la Congresul PSD. Contextul însă oferă posibilitatea discutării unor subiecte de maxim interes care frământă în momentul de față pe primarii, parlamentarii și membrii formațiunii.

Principalele subiecte sunt:

  1. Revine Mihai Chirica în PSD? Dacă nu, cine ar putea fi candidatul PSD pentru poziția de Primar al Municipiului Iași?
  2. Mai poate continua Maricel Popa mandatul de Presedinte al PSD IAȘI?
  3. Cum poate fi limitat numărul primarilor PSD care vor trece la PNL?
  4. Cum poate fi realizat cât mai eficient transferul imediat de putere între generații?
  5. Răspuns ferm la “problema parlamentarilor”! I se poate asigura lui Maricel Popa locul I la Senat, în conformitate cu solicitarea acestuia? Mai este oportun ca senatorul Lupu să ocupe un loc eligibil în Parlament la cei 72 de ani ai săi?
  6. Problema dotărilor tehnice de care se “bucură” PSD Iași, care sunt în 24.01.2020 aceleași ca în 24.01.2000? Cine poartă răspunderea lipsei pregătirii tehnice dar și sub aspectul pregătirii resursei umane pentru campania online?
  7. Cine poate astăzi să redreseze PSD IAȘI din poziția de Președinte?
Citeste si   În 7 minute s-au acordat 350.000.000 de EURO! Iată lista CÂȘTIGĂTORILOR din IAȘI

De aceste 7 întrebări dificile depinde însăși rezultatul PSD Iași în alegerile locale și parlamentare din 2020. Răspunsul corect la aceste 7 întrebări va face diferența pentru PSD Iași între un scor onorabil și un dezastru de proporții.

Maricel Popa: “Deocamdată din partid nu mi-a cerut nimeni demisia”

Întrebat de către reporterii Ziarului ”Bună Dimineața Iași” în cadrul unei conferințe de presă dacă i s-a cerut demisia în cadrul partidului și dacă a pus condiția de a fi pe poziția 1 în cadrul Senatului, Popa a negat.

”Nu este adevărat, nu am avut o propunere. Deocamdată din partid nu mi-a cerut nimeni demisia”, a declarat Maricel Popa, actualul președinte al Consiliului Județean Iași.

I-am mai solicitat lui Maricel Popa o clarificare cu privire la faptul că că aproximativ 30% din primarii PSD vor trece la PNL. Popa a declarat că nu a auzit așa ceva și că dacă sunt 3-4 primari care vor face asta, aceștia nu reprezintă 30%.

”Nu am auzit așa ceva. Nu sunt 30-40% din primari, din 62 de primari PSD pot să fie câțiva, undeva la 3-4 care vor lua această decizie. Declarațiile politice vor fi date în ședința de partid”, a mai declarat Maricel Popa, președinte al PSD Iași.

Citeste si   Se vor în PARLAMENT! USR-PLUS Iași a intrat în zodia oportunismului POLITIC: lista candidaților la alegerile PARLAMENTARE este dominată de NECUNOSCUȚI

La CEx va participa și conducerea centrală

În contextul evenimentelor ocazionate de Mica Unire, sărbătorită în mod tradițional la Iași, dar și pentru Cex-ul PSD, vor fi prezenți și liderii PSD Ciolacu respectiv Stănescu. Surse din PSD Iași ne-au declarat că prezența acestora dar și timpul scurt rămas până la declanșarea precampaniei electorale, i-a determinat pe primarii ieșeni să își exprime punctul de vedere într-o manieră extrem de fermă și de clară. La mijloc este în joc soarta a însăși a localităților pe care acești edili le conduc, iar situația trebuie lămurită.

Primarii social-democrați nu sunt mulțumiți de mandatul lui Maricel Popa la cârma județului Iași

În ceea ce privește Consiliul Județean Iași, primarii îi reproșează lui Popa că nu i-a ajutat cu proiectele administrative pe care aceștia le-au avut.

Mai mult, edilii arată cu degetul spre Maricel Popa și Mihai Popescu (consilierul lui Maricel Popa din CJ Iași – n.r.) arătând că aceștia s-au interpus în relația directă care ar fi trebuit să existe în UAT-uri și Ministerul Economiei spre exemplu. Popa nu a permis propriilor primari să meargă singuri la București pentru a-și putea singuri problemele.

Citeste si   Carmen Dan, felicitări pentru Liviu Dragnea, de ziua lui, și săgeți pentru Marcel Ciolacu 

Majoritatea primarilor PSD din Iași consideră că Popa a greșit atunci când a alocat exlcusiv resursele bugetare pentru drumurile județene.

La CEx-ul PSD au fost invitați chiar și primarii UNPR

Toți primarii UNPR din Iași au fost invitați de către reprezentanții pe colegii, desemnați în PSD din rândul parlamentarilor, la CEx-ul de vineri. Invitația a survenit chiar și în condițiile în care conducerea PSD Iași cunoaște foarte bine faptul că aceștia vor trece în primăvară la PNL. Ei bine, se pare că Maricel Popa ține cu tot dinadinsul să facă o figură frumoasă chiar dacă rezultatele din iunie a.c. vor pune capăt vieții sale politice.

Miza rămâne determinarea candidaturii lui Mihai Chirica din partea PSD

Oricât ar încerca PNL și PSD să mascheze masarea politică de pe 24 ianuarie la Iași, miza centrală rămâne disputarea candidaturii primarului Mihai Chirica.

Ambele partide și-ar maximiza în mod evident șansele în condițiile în care Chirica ar opta pentru una dintre ele. Prin urmare, este cumva de înțeles determinarea ambelor partide de a-și adjudeca candidatura independentului primar al Iașului, Mihai Chirica.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ