Share

Senatorii vor dezbate şi vor vota, luni, proiectul de lege care măreşte veniturile din sectorul bugetar. Tot săptămâna viitoare, salarizarea ar trebui să ajungă şi pe masa deputaţilor, care au ultimul cuvânt în acest caz.  

Odată ce va trece de plenul Senatului, iar deputaţii din comisiile de specialitate îşi vor da avizele necesare pe acest proiect de lege, ar trebui să intre şi la votul final, în plenul Camerei Deputaţilor, care este forul decizional în acest caz şi, cel mai probail, peste două săptămâni se va întâmpla şi acest lucru.

Citeste si   Tulcea: Incendiu la Camena. Autoritățile în alertă

Social democraţii şi-au făcut planul astfel încât legea salarizării unitare să fie adoptată în actuala sesiune parlamentară, pentru a putea intra în vigoare începând cu 1 iulie a acestui an, transmite Realitatea TV.

Cât despre categoriile celor mai fericiţi bugetari datorită proiectului de lege privind salarizarea unitară, există câteva categorii care au reuşit să obţină mai mulţi bani de la ministrul muncii şi aici vorbim, în primul rând, despre aleşii locali: primarii şi viceprimarii de reşedinţe de judeţ au reuşit să obţină o majorare în plus de la ministrul muncii, mai exact urmează să câştige în jur de 13.000 de lei, la fel de mult ca un preşedinte de consiliu judeţean. Primarul capitalei va avea, însă, ceva mai mult, aproximativ 14.000 de lei.

Citeste si   Incendiu devastator, într-un bloc din Bicaz: un tânăr, găsit mort

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat ca unii angajați de la stat vor avea salariul mărit cu 200%.

Șefa Muncii a anunțat că militarii vor primi remunerații chiar mai mari de 200%, ei având, în prezent, un salariu minim de 754 de lei.

Salariul minim pentru angajații MApN va crește cu peste 200% până în anul 2021.Cel mai mare salariu din Armată este cel al șefului SMG, care are acum 5.353 de lei. Cel mai mare salariu din Ministerul de Interne este acum de peste 8.000 de lei, întrucât „ei au avut sindicate”, a afirmat Olguța Vasilescu, în luna martie, conform bugetul.ro.

Citeste si   Partidul opozantului Aleksei Navalnîi, desființat de Curtea Supremă din Rusia

Ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, a precizat și el că noua Lege a salarizării prevede creșteri salariale cuprinse între 1 și 200%, impactul bugetar ca urmare a aplicării actului normativ urmând să fie de 32 miliarde de lei.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ