Deputatul Marius Bodea, Președintele Biroului Politic Local al PNL Iași, a făcut o analiză a bugetului local propus de către Municipalitate

Deputatul Marius Bodea, Președintele Biroului Politic Local al PNL Iași, a făcut o analiză a bugetului local propus de către Municipalitate și, împreună cu echipa de consilieri locali, a înaintat la o serie de amendamente pentru ca forma finală a bugetului ce va fi votat în Consiliului Local să răspundă așteptărilor ieșenilor.

Din păcate, nici în acest an bugetul propus de Primărie nu vine să rezolve problemele mari ale Iașului. Avem nevoie de investiții în proiecte de infrastructură pentru a descongestiona traficul din Iași și pentru a oferi ieșenilor alternative la transportul motorizat, proiecte concrete pentru combaterea poluării, fonduri pentru a susține excelența în educație sau sport și pentru a moderniza străzile din Municipiul Iași”, susține Președintele Biroului Politic Local al PNL Iași.

Citeste si   „Legile puterii”. Florin Cîțu: PENSIILE vor CREȘTE în acest an. După șase luni vom ști cu cât se vor majora

Marius Bodea a realizat și o analiză comparativă a bugetului Iașului cu bugetele Oradei și Clujului

La Iași, bugetul local este de 212 milioane euro, din care la secțiunea Dezvoltare este alocată suma de 65 milioane euro, adică 30%. Bugetului municipiului Cluj-Napoca este de 326 milioane euro, suma alocată la Dezvoltare fiind de 183 milioane euro, adică 42,02%.  La Oradea, bugetul total este de 304 milioane euro, iar la secțiunea Dezvoltare este prevăzută o sumă de 125 milioane euro. Putem vedea de ce Oradea și Clujul se dezvoltă într-un ritm alert! Primarii liberali de acolo pun accentul pe investiții, lucrări de infrastructură mari care dezvoltă durabil comunitatea. La Iași, o un capitol exagerat de consistent este îndreptat spre bâlciuri și concerte. Numai în bugetul pe anul 2019 se alocă suma de 2,5 milioane euro pentru astfel de evenimente”, a spus Marius Bodea.

Citeste si   PSD propune un fost ministru la șefia Comisiei parlamentare de control al activității SRI. Cine vrea locul lui Claudiu Manda

Consilierii liberali au înaintat mai multe amendamente la proiectul de Buget pe care le vor susține în ședința de plen a Consiliului Local pe domenii precum infrastructură, educație, mediu, bugetare participativă (creșterea bugetului local la 2 milioane de euro), mobilitate urbană (drumul de acces către aeroport), modernizarea piețelor, valoarea totală a propunerilor însumând  10.000.000 euro.

Citeste si   Noi REGLEMENTĂRI! Cum se va face accesul IEȘENILOR la medicul de familie: "Între PROGRAMĂRI avem pauză de 15 minute pentru IGIENIZARE"

Vom vota acest buget doar dacă toate amendamentele noastre se vor regăsi în forma finală a Bugetului Municipiului Iași pe anul 2019”,  a încheiat deputatul Marius Bodea.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ