Înțelegerile pentru susținerea primarului CHIRICA l-au izolat deja pe Marius BODEA în propriul partid

Discuțiile de fundal purtate între București și Iași pe parcursul precampaniei prezidențiale au creat pentru deputatul de Iași, cu pretenții de viitor primar, Marius BODEA un climat extrem de nesigur sub aspect politic.

Pe scurt, susținerea negociată de către PNL Iași în raport cu primarul Mihai CHIRICA în favoarea susținerii candidaturii la prezidențiale a lui Klaus Iohannis, a venit cu un cost mare pentru filiala ieșeană! Cel puțin aceasta este opinia aripei din PNL Iași care susține posibila candidatură a deputatului Marius BODEA la Primăria Iașului.

Întreaga filială liberală ieșeană fierbe!

Luptele interne sunt duse între facțiunile interne poziționate pro si contra venirii lui Mihai CHIRICA la PNL. Confruntările interne din PNL Iași sunt confirmate și de poziționările divergente ale consilierilor liberali din cadrul Consiliului Local Iași.

Lunar, taberele liberale poziționate pro și respectiv contra primarului Mihai CHIRICA votează “la liber” în CL Iași în funcție de indicațiile primite din partea liderilor filialei din Podul Roș.

Ceea ce a pornit ca o simplă adversitate între organizația județeană și cea municipală a PNL Iași a degenerat într-o adevărată luptă alimentată de posibila venire / primire a primarului Chirica în rândurile liberalilor ieșeni.

Micile animozități uzuale dintre Marius BODEA și Costel ALEXE au fost date deja uitării! Conflictul s-a agravat pentru că la mijloc sunt deja mize financiare serioase care fac practic imposibilă reconcilierea dintre cele două tabere.

Bucureștiul, filialele liberale din Moldova dar și primarii liberali din Iași agreează primirea lui Chirica în PNL IAȘI

Poziția Președintelui filialei liberale este consolidată în primul rând de sprijinul primarilor din județ care agreează primirea lui Chirica în PNL IAȘI.

Ceilalți președinți de filiale din Moldova sprijină și ei versiunea ca primarul Chirica să devină un PNL – ist de frunte!

Nu în ultimul rând Bucureștiul, prin poziția deschisă a președintelului Iohannis, s-a poziționat deja în favoarea liberalului Mihai CHIRICA.

 Poate deveni Mihai Chirica un contracandidat real pentru Costel ALEXE la conducerea PNL Iași? 

Această posibilitate este atât de redusă încât nici nu merită luată în calcul. Motivul este pe cât de banal pe atât de eficient. Gradul de încredere în loialitatea lui Mihai Chirica este aproape de zero. Indiferent de organizația în care ar mai intra, nimeni nu i-ar oferi lui Chirica pâinea și cuțitul de frica utilizării cuțitului în scopuri neortodoxe. Pâinea poate, cuțitul … în nici un caz. Alexe a reprezentat și continuă să reprezinte un mijloc facil și docil de control al organizației PNL Iași.

Prin urmare, o posibilă acaparare a PNL Iași de către gruparea apropiată lui Mihai Chirica nu ridică nici o emoție! O grijă în minus și totodată un argument suplimentar pentru tabăra celor pro achiziționării “liberalului” Chirica!

Marius BODEA … se împotrivește!

Și pe cine interesează, afirmă pregnant tot mai multe voci din PNL Iași?!?

Marius BODEA, fostul contracandidat al lui Chirica în alegerile locale din 2016, rămâne consecvent cu dorința de a fi primar al Iașului. După înfrângerea zdrobitoare din 2016, Marius Bodea nu a reușit să întărească filiala municipală a PNL Iași, însă, împreună cu câțiva vectori din PSD Iași a reușit să ofere unui ziar din Iași subiecte de primă pagină legate de casele deținute de Mihai Chirica!

Acesta și numai acesta a fost motivul pentru care Mihai Chirica încă nu este în PNL Iași.

În mod evident, primirea lui Chirica în PNL Iași este echivalentă cu sfârșitul politic al lui Marius Bodea. Despre o posibilă candidatură a lui Marius Bodea la Primăria Iași nici nu ar mai putea fi vorba.

Pe fondul conflictului întreținut de Bodea în PNL Iași, șansele acestuia de a mai prinde un mandat de parlamentar în următorul legislativ devin și ele ridicol de mici!!!

Fost director la OPC, fost prefect, fost director al Aeroportului Iași, Bodea a fost și rămâne un bugetar de lux, obișnuit să i se ofere funcții publice.

Ce ar urma să mai facă luptătorul contra dezvoltatorilor imobiliari din Iași, în eventualitatea râmânerii fără funcțiile publice, este realmente greu de preconizat!!!

LĂSAȚI UN MESAJ