Ansamblul Folcloric Studențesc „Doina Carpaților” organizează un spectacol folcloric intitulat „Marțișoare folclorice” ce va avea loc joi, 21 martie 2019, începând cu ora 19:00, în Sala Gaudeamus” a Casei de Cultură a Studenților din Iași.

Membrii ansamblului vor pune în scenă trei suite pline de energie. Elevii clasei de canto-popular, coordonată de profesor Claudia Martinică, vă vor încânta cu vocile lor, iar maestrul Marinică Botea împreună cu tânărul naist Sergiu Tănase vor interpreta cele mai cunoscute melodii din folclorul românesc. Spectacolul va fi moderat de Bianca Martinică.

Ansamblul Folcloric „Doina Carpaților” a luat naștere în anul 1963. Tradiția a fost conservată în timp, astfel că, până în prezent, mai bine de 1500 de iubitori de cântec și dans popular românesc au făcut parte din familia ansamblului folcloric.   Repertoriul muzical și cel coregrafic al Ansamblului Folcloric „Doina Carpaților” cuprinde melodii și jocuri populare din toate zonele folclorice mari ale României: Țara Oașului, Ardeal, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și, bineînțeles, Moldova.

Accesul se face pe bază de invitație. Aceasta se poate procura de la Agenția de bilete, program 10:00-19:00 sau de la secrateriatul Casei de Cultură a Studenților, program 08:00-16:00.

Ansamblul s-a impus încă de la începuturile sale în viața cultural-artistică a județului Iași, precum și a întregii țări, obținând cele mai mari distincții la concursurile și festivalurile locale, naționale și internaționale la care a luat parte, susținând peste 2000 de spectacole în fața a sute de mii de participanți.

Valoarea artistică a ansamblului nostru a fost probată și evidențiată pe marile scene ale lumii, acesta obținând reale succese în cadrul turneelor și festivalurilor internaționale de folclor din țări ca: Portugalia, Spania, Franța, Germania, Belgia, Grecia, Finlanda, Suedia, Egipt, Tunisia, Statele Unite ale Americii, Polonia, Turcia etc., acolo unde studenții ieșeni au fost adevărați ambasadori ai cântecului și ai dansului popular românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ