Share

Nimeni nu m-a ajutat vreodată, așa cum m-a ajutat Sfânta Parascheva – mărturia unui jurnalist plecat în Londra

Jurnalista plecată în Londra mărturisește că încă din anul I de studențime a cunoscut-o pe Sfânta.

„M-a atras ca un magnet şi nici azi nu pot spune ce m-a făcut să mă aşez la rând în Catedrala Mitropolitană pentru a mă închina ei. (…) Cum frumos îmi zicea un prieten în aceste zile: eram deja ca o cetate ce fusese luată cu asalt”, declară jurnalista.

Lumina a venit de la Sfânta

N-a realizat prea bine ce i se întâmpla, însă credea din experienţa altor prieteni că e bine să ceri ajutorul Cuvioasei atunci când ai examene. Aşadar, așa a început și ea. A început să se roage și să vină la seminarii şi apoi la examene. (…)

Îmi „șoptea” ce răspunsuri să dau și de câte ori n-au mai curs rândurile în examene!
„Mi-am ales ca temă de licenţă presa religioasă”

„Când toţi colegii mei de la Facultatea de Jurnalism din Iaşi aşteptau cu nerăbdare să fie licenţiaţi şi să lucreze la marile televiziuni sau cotidiene, eu eram nespus de dezorientată. Aş fi vrut să nu ies de sub ascultarea Sfintei. Aşadar, deşi a părut nebunie pentru un necunoscător în teologie, mi-am ales ca temă de licenţă presa religioasă. Ascultam Radio Trinitas şi ştiam că aveam deja bazele pentru o analiză cât de cât pertinentă. Cu ajutorul duhovnicului, un om aflat şi el sub semnul Cuvioasei, am început să scriu despre relaţiile şi mijloacele de comunicare dintre Dumnezeu şi om”, mai istorisește jurnalista.

„După absolvire, mi-am dorit să nu sfârşesc în presa laică. Şi chiar dacă aş fi găsit oricând de lucru la Radio Trinitas, aşteptam altceva. Mărturisesc că sunt făcută pentru presa scrisă, căci în cuvinte mă pot dărui. E ca şi cum acestea mi-ar curge prin vene. Şi minunea a venit. Imediat după absolvire s-a născut „Ziarul Lumina”.

Jurnalista făcea deja parte din echipa care a creat acest ziar. Dincolo de toate aspectele organizatorice şi lumeşti, a considerat „Ziarul Lumina” ca un dar special primit de la Sfânta Parascheva.

Citeste si   „Serile bobocilor” organizate diferit la USAMV Iaşi

 „Am fost fericită să lucrez la hramuri până la epuizare”

În 2006 își dorea foarte mult să plece în Anglia pentru studii

„Astăzi sunt lângă Sfântul Siluan şi părintele Sofronie (…) Deşi dorul de peniţă şi de sfinţii noştri dragi îmi sfâşie inima, am ales să mai stau o vreme lângă Sfântul Siluan, ale cărui moaşte se află la Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” de la Essex. Trăiesc sentimentul că mai am de făcut ceva pe aceste meleaguri. Şi mai cred că, în final, mă voi întoarce în România, această ţară frământată economic şi politic, zdrobită de sărăcie, însă bogată prin sfinţii ei. Ştiu că într-o zi voi fi iar lângă Sfânta Parascheva.”

Citeste si   APIA reamintește FERMIERILOR că se depun cererile de solicitare a AJUTOARELOR de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectoarele bovin, avicol și suin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID -19
„Noi, prietenii ei, i-am zis mereu Sfânta”

„Dragii mei, deşi sunt în Londra trupeşte, inima mea bate zilele astea la Iaşi. Iaşul meu drag pe care nu l-am iubit doar pentru prieteni, profesori, pentru teii de pe Copou sau atmosfera boemă. Am iubit Iaşul pentru Sfânta. Noi, prietenii ei, i-am zis mereu Sfânta. Ea, Cuvioasa Parascheva, a stat mereu în prima linie pentru noi. A venit la examene, aşadar am împărţit diplomele de licenţă cu ea. A venit şi la spital când a fost nevoie. A venit ori de câte ori, în studenţie, puţinii bani trebuiau să ajungă pentru toate”, a mai spus jurnalista. Articol relatat de portalul doxologia.ro

Citeste si   De ce să alegi un Echipament Profesional de Protecție la Sablare

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ