Share

Autoturismul Volkswagen Passat, incendiat la ora 5 dimineața a ars aproape în totalitate

Evenimentul s-a petrecut în centru, pe strada Mihai Eminescu, aflată lângă Uni­versitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa“ Iaşi, vinerea trecută.

Repre­zentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi au precizat că în prezent se desfăşoară o anchetă şi că au un cerc de suspecţi.

„La data de 28 aprilie, în jurul orei 5, poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi prin numărul 112 despre faptul că pe trotuarul de pe strada Mihai Eminescu, a luat foc un autoturism Volkswagen. În urma cercetărilor la faţa locului a rezultat că autotu­rismul a ars în proporţie de 70% şi a fost adus în stare de neîntrebuinţare. A fost distrus în totalitate habitaclul şi motorul.

Incendiul a fost stins, au fost ridicate înregistrările video ale camerelor de supraveghere amplasate în zonă, în vederea prelucrării şi se efectuează cercetări sub aspectul săvărşirii infracţiunii de distrugere. Prejudiciul este estimat la aproximativ 4.000 de euro. Există un cerc de suspecţi şi sunt continuate cercetările în vederea indentificării autorilor“, a declarat ieri Anca Vîjiac din cadrul Poliţiei Iaşi.

Victima, în persoana Dr. Monica Holicov a pornit propria investigație în paralel cu cea a poliției

Doctorița, a obținut imagini de pe camerele de supraveghere din zonă. În baza acestora, dar și a mărturiilor obținute de la vecini crede că autorul ar fi un student la medicină, arab.

Citeste si   4.902 cazuri NOI de PERSOANE infectate cu SARS – CoV - 2 la nivelul ROMÂNIEI

Autorul avea o glugă pe cap. Principalul suspect nu și-a recunoscut fapta.


CITEȘTE ȘI …

În urma ecourilor negative, primarul Chirica a solicitat contructorilor să grăbească ritmul asfaltărilor


Medicul acuză poliţia că nu îşi face treaba

 „Un arab mi-a dat foc la ma­şină, toată lumea ştie cine este persoana respectivă, însă poliţia nu face nimic. Cu toate că sunt cinci camere de luat vederi, în centrul Iaşului se poate întâmpla o aşa grozăvie. Maşina era parcată în apropierea bulevardului Independenţei, la ora 5 di­mineaţa. Făptaşul a fost văzut de către vecinii de la bloc, sunt imagini pe camerele de luat vederi. Este adevărat că era noapte, şi avea o glugă pe cap, însă poate fi recunoscut. Era îmbrăcat cu un hanorac şi cu gluga trasă pe cap. A incediat-o fără să mă cu­noască, fără niciun motiv. Am înţeles că face parte dintr-un partid arab. Eu am vecini arabi care mi-au spus ei cine este făptaşul. Mi-au spus că nu pot da declaraţii la poliţie. Mi-a spart un geam şi mi-a aruncat în interior un cocktail Molotov. Maşina a ars total. Au fost pompierii, a fost poliţia, iar aceştia din urmă m-au anunţat pe mine, la ora 7 dimineaţa“, a povestit Monica Holicov, proprietarul autoturismului incendiat.

Ancheta este în desfășurare

Pompierii au observat că un geam al portierei era spart, iar focul a pornit din interiorul mașinii.
Poliţiştii au ridicat imaginile de la magazinele din zonă.  Pe imagini apare un bărbat, îmbrăcat cu un hanorac şi cu gluga pusă pe cap. Acesta sparge unul dintre geamurile autoturismului şi aruncă ceva în interior, apoi pleacă.
Un alt detaliu, care nu ar fi trebuit făcut public, este că întunericul face imposibilă identificarea. Persoanei filmate nu i se vede faţa.

 

Citeste si   46.750.000 de LEI de la bugetul NAȚIONAL, pentru un număr de 37.532 RENTIERI

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ