Share

Mașinile cu volan pe dreapta ar putea fi interzise în România, după Brexit.

Mii de șoferi ar putea fi afectați de această măsură care ar putea fi luată de Registrul Auto Român. Momentan, instituția nu poate interzice circulația mașinilor cu volan pe dreapta pentru că Marea Britanie este încă stat membru al Uniunii Europene.

Potrivit Digi24.ro, situația se poate schimba după Brexit. Conducerea Registrului Auto Român are de gând să interzică circulația mașinilor cu volan pe dreapta, după ce Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană.

Motivul: numărul mare de accidente în care sunt implicați oamenii care conduc astfel de autoturisme.

„În prezent, Marea Britanie este membră UE, nu avem voie să impunem restricţii, guvernul polonez a impus anumite reguli şi s-a trezit cu o procedură de infrigiment. În România sunt aproximativ 20.000 de maşini cu volan pe dreapta. După ce Marea Britanie va ieşi din UE, se poate discuta de impunerea unor restricţii”, a precizat șeful Registriului Auto Român pentru Capital.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ