După data de 15 mai, purtarea măștii a devenit obligatorie în spațiile publice închise și în interiorul mijloacelor de transport în comun

Recomandările specifică respectarea măsurilor de distanțare socială și evitarea deplasărilor care nu sunt strict necesare, nivelul de risc fiind în continuare ridicat.

Dacă totuși sunteți nevoiți să utilizați transportul în comun, pe lângă purtarea măștii mai există o serie de metode pe care la puteți folosi, pentru a scădea riscul de infectare cu COVID -19.

Citeste si   CREȘELE și GRĂDINIȚELE s-ar putea DESCHIDE de la 15 IUNIE în IAȘI! Care sunt CONDIȚIILE pe care INSTITUȚIILE trebuie să le RESPECTE

Telefonul mobil

Evitați atingerea/folosirea acestuia în timpul deplasării cu mijloacele de transport în comun. Pentru a evita folosirea lui, puteți alege un alt buzunar al genții/hainei în care să îl depozitați. În acest mod vă veți aminti că este indicat să nu folosiți telefonul pe perioada călătoriei.

În cazul în care se întâmplă asta este recomandat să îl dezinfectați cu o soluție pe bază de alcool, iar imediat după ce îl folosiți să vă spălați pe mâini.

Citeste si   Interviu cu prof. dr. Laurenţiu ŞOITU: ”Prin metoda ONLINE, nu vă ascund faptul că fiecare REZISTĂ cât POATE”

Atenție la ce atingeți

Noul coronavirus poate supraviețui în unele cazuri până la 72 de ore pe suprafețe, de aceea este indicat să folosiți gelul dezinfectant după ce ieșiți din mijlocul de transport în comun.

O altă măsură importantă este evitarea atingerii feței, astfel că este bine să eliminați contactul dintre mâini și ochi, nas sau gură (mai ales după atingerea scaunelor sau a barelor din mijloacele de transport).

De asemenea, este bine să evitați consumul alimentelor sau al lichidelor pe durata călătoriei, și asta pentru că există probabilitatea ca ambalajul, sau mâinile dumneavoastră să fie INFECTATE

Dacă aveți posibilitatea, evitați să călătoriți în timpul intervalelor orare aglomerate, când devine mai greu de respectat distanțarea socială din cauza numărului ridicat de pasageri.

Citeste si   MOBILIZARE pentru IEȘENII afectați de COVID-19! Fundația Comunitară IAȘI a venit în ajutorul CADRELOR medicale

Dacă purtați o geantă, evitați să atingeți podeaua iar când ajungeți acasă nu uitați să o dezinfectați, aceasta având contact cu unele suprafețe în timpul călătoriei.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ