Share

Măsuri de igienă sporite indiferent de vârstă

Noul coronavirus afectează în număr mult mai redus copiii, aceștia având un risc mai scăzut și prezentând mai puține complicații decât adulții sau vârstnicii, dar chiar și așa, asta nu înseamnă că sunt imuni. De aceea, este indicat ca părinții să ia o serie de măsuri generale pentru a preveni infecțiile, și pentru a menține o stare de igienă bună.

Spălatul mâinilor

Un lucru pe care copiii e bine să îl învețe este spălatul corect pe mâini, chiar dacă e posibil să li se pară plictisitor. În acest sens, este indicat să li se explice importanța acestei activități, de ce e bine să o realizeze atunci când ajung acasă, si mai ales înainte de a mânca, și de ce această activitată trebuie să dureze cel puțin 20 de secunde.

Citeste si   Ieșenii MĂNÂNCĂ o pâine mai SCUMPĂ anul acesta! Mihai, agricultor: ”SECETA a DISTRUS hectare ÎNTREGI”

Pentru a respecta cele 20 de secunde se poate folosi un cronometru (inclusiv cel pus la dispoziție de telefonul mobil) sau se pot fredona anumite melodii (de exemplu melodia “Happy birthday”, cântată de două ori, acoperă acest interval).

Chiar dacă gelul dezinfectant este acum foarte popular, acesta nu înlocuiește și nu este la fel de eficient ca și spălatul pe mâini cu apă și săpun, așa că nu poate fi folosit ca substituent al metodei clasice. Dezinfectantul poate fi aplicat după acest procedeu, pentru un plus de protecție.

Citeste si   LIIS online sau despre DĂRUIRE, IMPLICARE, DEZVOLTARE în Săptămâna Educației Globale

Copiilor de asemenea trebuie să li se explice de ce nu au voie să își atingă nasul, ochii și gura cu mâinile murdare, acesta fiind un mod prin care multe virusuri și bacterii pot pătrunde în organism.

Distanțarea socială

Chiar și copiilor e bine să li se amintească și să li se explice necesitatea măsurilor de distanțare socială, chiar dacă poate fi destul de greu de înțeles pentru ei. În cazul în care interacționează cu unele persoane, este bine să evite salutul prin strângerea mâinii, fiind recomandat ca în această perioadă să înlocuiască interacțiunile sociale cu cele prin diferite mijloace de comunicare.

În cazul în care părăsiți locuința alături de copii, poate pentru o scurtă plimbare, la întoarcere este recomandat să le explicați că e bine și indicat să se descalțe la intrarea în casă, pentru a nu împrăștia diferite microorganisme din exterior, în spațiul de joacă sau de dormit. Acest sfat este util în general, nu doar pe durata pandemiei.

Citeste si   Cristian NECHIFOR, ”groparul” MOLDOVA TRICOTAJE trebuie să achite 207.386 LEI pentru acoperirea PASIVULUI firmei N & G CONS INVEST SRL

Totodată, este recomandat să li se sugereze schimbarea hainelor cu care au fost în exterior, ca o măsură suplimentară de protecție.

Nu uitați importanța mișcării

Pentru sistemul imunitar al micuților este important ca aceștia să rămână activi, astfel că plimbările scurte în jurul casei sunt indicate atât pentru dezvoltarea lor, cât și pentru starea lor generală fizică și psihică.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ