Au mai rămas doar o săptămână până la începerea noului an școlar și sunt puse la punct ultimele detalii. În acest sens, în ședința ordinară a Consiliului Local s-au cerut măsuri suplimentare în ceea ce privește siguranța elevilor

În ședința ordinară a Consiliului Local din 31 august activitatea Poliției Locale Iași a făcut obiectul unor interpelări din partea aleșilor. În contextul marcării debutului noului an școlar 2018 – 2019 s-a cerut o mai bună organizare a echipajelor Poliției Locale în intersecțiile din preajma unităților de învățământ pentru fluidizarea traficului rutier, începând cu data de 10 septembrie.

Ordinea și liniștea publică au fost un alt subiect abordat în cadrul ședinței, fiind evidențiată necesitatea unei mai bune intervenții a Poliției Locale atunci când este vorba de scandalagii, de persoane care consumă substanțe interzise în spații publice sau de fenomenul cerșetoriei în fața celor mai importante obiective de interes turistic.

Primarul Mihai Chirica a cerut conducerii Poliției Locale eficientizarea acțiunilor pentru soluționarea acestor probleme.

„Este un apel legitim cel referitor la situațiile de teribilism sau acte antisociale în diferite zone ale orașului. Poliția Locală transmite periodic rezultatele unor acțiuni care vizează spațiile publice unde se petrec niște lucruri care nu fac cinste acestui oraș, exemple în acest sens fiind capăt cele din capăt Dacia sau din Bularga.

Îl rog pe directorul Poliției Locale să intensifice aceste acțiuni, mai ales că începe școala, dorindu-ne să le oferim un climat de siguranță copiilor noștri. Pe de altă parte, cerșetoria a devenit un fenomen complex, pentru că se desfășoară fie în formă organizată, fie e susținută din exploatarea sentimentelor de milă și altruism ale cetățenilor de bună credință.

Chiar dacă am putea fi blamați de o acțiune inumană, cred că este bine să intervenim astfel încât acești oameni să fie constrânși să găsească o altă activitate, de data asta utilă pentru întreaga comunitate”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

LĂSAȚI UN MESAJ