Share

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 este următoarea:

 1. Un număr de 1734 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 193 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.
 2. Conform ultimelor centralizări, un număr de 410 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 10 persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 18 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 6 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.
 3. Structurile IPJ, IJJ şi Poliţie Locală au efectuat un număr de 335 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricţiilor stabilite. De asemenea, în urma misiunilor efectuate cu privire la respectarea Ordonanţelor Militare, au fost aplicate 188 sancţiuni contravenţionale în valoare de 321.000 lei.

Alte misiuni instituţionale

 • ISU a efectuat 12 misiuni, din care: 4 misiuni transport către spaţii de carantină, 6 misiuni de decontaminare biologică şi 2 misiuni specifice.
 • IPJ a efectuat 44 misiuni, din care: 4 misiuni de însoţire către spaţiile de carantină şi 40 de misiuni de verificare, respectare măsuri/ restricţii la persoane fizice şi juridice.
 • IJJ a efectuat 28 misiuni, din care: 3 transporturi către spaţiile de carantină, 10 misiuni de pază la spaţii de carantină, 4 misiuni în cooperare (2 cu unităţi spitaliceşti şi 2 cu Aeroportul Iaşi), 8 misiuni de asigurare a ordinii publice în cooperare cu Poliţia Naţioanală şi 3 misiuni specifice (echipe de intervenţie).
 • ITPF a efectuat 3 misiuni, din care: 2 misiuni de pază post control în cooperare cu IPJ şi o misiune specifică.
 • SRPT au efectuat 2 misiuni de asigurare a liniştii şi ordinii publice în staţiile CF Iaşi şi în incinta Aeroportului Internaţional Iaşi.
 • Serviciul de Ambulanţă Judeţean a executat 171 de misiuni, din care 60 transporturi către unităţi spitaliceşti, 2 transporturi către spaţii de izolare, 17 transporturi de probe biologice, 76 decontaminări biologice şi 16 alte misiuni specifice.
 • Poliţia Locală a executat 4 misiuni de pază a centrelor de carantină.
 • MAPN a efectuat 10 misiuni, din care: 3 misiuni de patrulare şi 7 misiuni de pază, utilizând 30 militari şi 4 auto.
 • DSP a efectuat 40 misiuni:4 transporturi către spaţiile de carantină, 30 misiune de transport probe biologice si 6 alte misiuni.
 • CJPC IAŞI s-a deplasat în data de 27.04.2020 pe raza Judeţului Iaşi cu 2 echipe de  comisari şi 2 autoturisme de serviciu. Au fost desfăşurate 5 acţiuni de control pentru verificarea respectării prevederilor din Ordonanţele Militare, fiind  întocmite 5  procese-verbale de constatare a contravenţiei, prin care au fost aplicate 5 avertismente.   
Citeste si   CRĂCIUNUL și Revelionul în condiții de PANDEMIE la IAȘI: ”Măcar în cerc RESTRÂNS să putem sărbători Crăciunul”

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ