Share

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 este următoarea:

 1. Un număr de 1820 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 118 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.
 2. Conform ultimelor centralizări, un număr de 497 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 17 persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 18 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 6 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.
 3. Structurile IPJ, IJJ şi Poliţie Locală au efectuat un număr de 264 verificări privind respectarea de catre persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite. De asemenea, în urma misiunilor efectuate cu privire la respectarea Ordonanţelor Militare, au fost aplicate 80 sancţiuni contravenţionale în valoare de 60.550 lei.
Citeste si   4.207 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS-CoV-2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Alte misiuni instituționale:

 • ISU a efectuat 22 misiuni, din care: 8 misiuni transport către unități spitalicești, 3 misiuni către spațiile de carantină și 11 misiuni de decontaminare biologică.
 • IPJ a efectuat 55 misiuni, din care: 50 misiuni specifice de verificare a respectării măsurilor prevăzute în ordonanțele militare și 5 misiuni de însoțire transport către spațiile de carantină.
 • IJJ a efectuat 22 misiuni, din care: 12 misiuni de pază la spațiile de carantină, 5 misiuni de verificare prin măsuri specifice a respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare, o misiune cooperare la Aeroportul Iaşi și 4 misiuni de însoțire auto către spațiile de carantină.
 • IPTF a efectuat 2 misiuni în cooperare cu IPJ.
 • Serviciul de Ambulanță Județean a executat 148 misiuni, din care: 58 transporturi către unități spitalicești, 5 transport către spațiile de izolare, 5 transporturi probe biologice, 77 decontaminări biologice şi 3 alte misiuni specifice.
 • MApN a efectuat 9 misiuni din care: 7 misiuni de pază la obiective și 2 misiuni de ordine publică în cooperare cu IPJ utilizând 25 militari și 3 auto.
 • DSP a efectuat 55 misiuni, din care: 13 de inspecție și primire persoane în spaţii de carantină, 24 misiuni de supraveghere, 12 anchete epidemiologice, 4 misiuni de preluare persoane în spațiile de carantină și 2 misiuni de decontaminare.
 1.  Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi fac un apel către cetaţeni să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile ordonanţelor militare.
Citeste si   (P) Marius OSTAFICIUC, candidat PSD la Camera Deputaților: ”Dragi IEȘENI, viitorul nu trebuie așteptat, VIITORUL trebuie CONSTRUIT”

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ