Share

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 este următoarea:

 • Un număr de 1809 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 173 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.
 • Conform ultimelor centralizări, un număr de 392 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 40 persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 18 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 6 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.
 • Structurile IPJ, IJJ şi Poliţie Locală au efectuat un număr de 412 verificări privind respectarea de catre persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restrictiilor stabilite. De asemenea, în urma misiunilor efectuate cu privire la respectarea Ordonanţelor Militare, au fost aplicate 257 sancţiuni contravenţionale în valoare de 530.800 lei.
Citeste si   VIDEO - INTERVIU cu Iulian COZIANU, președintele Sanitas IAȘI: ”Angajații din domeniul SANITAR vor acționa în INSTANȚĂ AUTORITĂȚILE”

     Alte misiuni instituționale:

 • ISU a efectuat 15 misiuni, din care: o misiune de transport către unitățile spitalicești, 2 misiuni transport către spații de carantină, 10 misiuni de decontaminare biologică și 2 misiuni specifice.
 • IPJ a efectuat 49 de alte misiuni, din care: o misiune de însoțire către spațiile de carantină și 48 de misiuni de verificare, respectare măsuri/ restricții la persoane fizice și juridice.
 • IJJ a efectuat 38 misiuni, din care: 10 misiuni de însoțire transport către centrele de carantină, 10 misiuni de pază la spații de carantină, 3 misiuni de patrulare auto intervenție, 3 misiuni de cooperare cu Aeroportul Iași și 12 misiuni de patrulare în dispozitiv mixt cu IPJ.
 • IPTF a efectuat 4 misiuni de pază post control în cooperare cu IPJ.
 • Serviciul de Ambulanță Județean a executat 140 de misiuni, din care 48 de transporturi către unități spitalicești, 2 transporturi către spațiile de carantină, 5 transport către spații de izolare, 6 transporturi de probe biologice, 68 decontaminări biologice şi 11 alte misiuni specifice.
 • Poliția Locală a executat 4 misiuni de pază centre carantină.
 • MAPN a efectuat 10 misiuni, din care: 3 misiuni de patrulare și 7 misiuni de pază, utilizând 16 militari și 3 auto.
 • DSP a efectuat 30 misiuni: 9 misiuni transport către spații de carantină, o misiune transport probe biologice și 20 alte misiuni.      
Citeste si   „Școli creative”- CREȘTEREA accesului la EDUCAȚIE pentru comunități DEZAVANTAJE socio-economic din IAȘI și VASLUI

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ