Share

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 este următoarea:

  1. Un număr de 2036 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 312 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.
  2. Conform ultimelor centralizări, un număr de 492 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 47 persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 18 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 6 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.
  3. Structurile IPJ, IJJ şi Poliţie Locală au efectuat un număr de 488 verificări privind respectarea de catre persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite. De asemenea, în urma misiunilor efectuate cu privire la respectarea Ordonanţelor Militare, au fost aplicate 387 sancţiuni contravenţionale în valoare de 700.500 lei.
Citeste si   (P) Marius OSTAFICIUC, candidat PSD la Camera Deputaților: ”Dragi IEȘENI, viitorul nu trebuie așteptat, VIITORUL trebuie CONSTRUIT”

Alte misiuni instituționale:

  • ISU a efectuat 26 misiuni, din care: 8 misiuni transport către unități spitalicești, 4 misiuni către spațiile de carantină și 13 misiuni de decontaminare biologică și încă o altă misiune.
  • IPJ a efectuat 96 misiuni din care: 92 misiuni specifice de verificare a respectării măsurilor prevăzute în ordonanțele militare și 4 misiuni de însoțire către spații de carantină.
  • IJJ a efectuat 32 misiuni, din care: o misiune însoțire către spații de carantină, 12 misiuni de pază la spațiile de carantină, 10 misiuni de patrulare, 3 patrule centre carantină, 4 misiuni de cooperare în zona unităților spitalicești, o misiune executare mandate aducere și o misiune paza transport valori.
  • Serviciul de Ambulanță Județean a executat 132 misiuni, din care: 50 transporturi către unități spitalicești, 69 decontaminări biologice, 4 transporturi probe biologice şi 9 alte misiuni specifice.
  • MApN a efectuat 14 misiuni din care: 8 misiuni de pază în colaborare cu IJJ, o misiune PCTF Sculeni și 5 misiuni în cooperare cu IPJ utilizând 39 militari și 5 auto.
  • DSP a efectuat 36 misiuni, din care: 13 de inspecție și primire persoane în spaţii de carantină, 20 transport probe biologice, 3 anchete epidemiologice, 33 persoane carantinate.
  1.  Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi fac un apel către cetaţeni să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile ordonanţelor militare.
Citeste si   Mall-urile au lansat OFERTELE PROMOȚIONALE de Sărbători: Spaţiile comerciale sunt SIGURE din punct de vedere al MĂSURILOR de prevenție COVID-19

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ