Share

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 este următoarea:

Un număr de 1754 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 187 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.

Conform ultimelor centralizări, un număr de 459 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 44 persoane au ieșit din carantină.

În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 18 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 6 unităţi administrativ-teritoriale.

Citeste si   „Școli creative”- CREȘTEREA accesului la EDUCAȚIE pentru comunități DEZAVANTAJE socio-economic din IAȘI și VASLUI

Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.

Structurile IPJ, IJJ şi au efectuat un număr de 240 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite.

De asemenea, în urma misiunilor efectuate cu privire la respectarea Ordonanţelor Militare, au fost aplicate 25 sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.700 lei.

Alte misiuni instituționale derulare

ISU a efectuat 33 misiuni, astfel: 13 misiuni transport către unități spitalicești, 3 misiuni către spațiile de carantină, 16 misiuni de decontaminare biologică și o misiune montare cort triaj la spitalul Providența.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

IPJ a efectuat 55 misiuni, astfel: 50 misiuni specifice de verificare a respectării măsurilor prevăzute în ordonanțele militare și 4 misiuni de însoțire transport către spațiile de carantină.

IJJ a efectuat 16 misiuni, astfel: 12 misiuni de pază la spațiile de carantină, o misiuni de însoțire auto către spațiile de carantină, o misiune cooperare cu unitățile spitalicești, 2 misiuni cooperare cu Aeroportul Iaşi.

ITPF a efectuat 4 misiuni de cooperare cu IPJ Iaşi

Serviciul de Ambulanță Județean a executat 216 misiuni, astfel: 80 transporturi către unități spitalicești, un transport către spațiile de carantină, 7 transporturi către spațiile de izolare, 18 transporturi probe biologice, 101 decontaminări biologice şi 9 alte misiuni specifice.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI și candidat la Senat: „MODERNIZAREA infrastructurii rutiere a fost o PRIORITATE pentru administrația SOCIAL-DEMOCRATĂ!”

MApN a efectuat 12 misiuni, astfel: 9 misiuni de pază la obiective, în colaborare cu IJJ, o misiune PCTF Sculeni și 2 misiuni în cooperare cu IPJ utilizând 20 militari și 3 auto.

DSP a efectuat 56 misiuni, astfel: 5 misiuni specifice, 9 anchete epidemiologice, 10 misiuni de preluare persoane în spațiile de carantină, 13 colectare și raportare date, o misiune de identificare contact COVID-19, 18 recoltări probe biologice.

CJPC a efectuat o misiune – acțiune de control pentru verificarea ordonanțelor militare, nefiind constatate abateri.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ