Share

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 este următoarea:

  1. Un număr de 2 723 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 50 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.
  2. Conform ultimelor centralizări, un număr de 127 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 25 persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 4 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 2 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.
  3. Structurile IPJ și IJJ au efectuat un număr de 746 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite.
Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Alte misiuni instituționale:

  • ISU a efectuat 17 misiuni, din care: 5 misiuni de transport către unități spitalicești, 6 misiuni de decontaminare biologică și 6 misiuni specifice.
  • IPJ a efectuat 43 misiuni specifice.
  • IJJ a efectuat 27 misiuni, din care: 4 misiuni de patrulare auto (asigurare ordine publică), 5 misiuni de pază la spațiile de carantină, 17 misiuni de cooperare cu IPJ și o altă misiune specifică.
  • ITPF a efectuat 2 misiuni de cooperare cu IPJ.
  • Serviciul de Ambulanță Județean a executat 289 misiuni, din care: 81 misiuni de transport către unități spitalicești, 2 misiuni de transport către spațiile de izolare, 4 misiuni de transport către spațiile de carantină, 100 misiuni transport probe biologice, 97 decontaminări biologice şi 5 alte misiuni specifice.
  • MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 7 militari și un mijloc auto.
  • DSP a efectuat 42 misiuni, din care: 10 inspecții la centrele de carantină și 32 misiuni specifice (supravegheri).
Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ