Share

În perioada 14 – 15.09.2020, polițiștii Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Suceava împreună cu lucrătorii Gărzii Forestiere Suceava, au organizat o acţiune în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale comise în domeniul silvic,  ocazie cu care au fost efectuate verificări complexe pe raza județului Suceava.

În cadrul acţiunii s-a constatat că în cursul anului 2020, un agent economic ce are ca principal obiect de activitate tăierea și rindeluirea lemnului, a comercializat către persoane fizice, material lemnos fără a întocmi documente contabile iar valoarea veniturilor încasate nu le-a declarat, în scopul sustragerii de la plata taxelor datorate bugetului de stat.

Citeste si   Fotbal - Liga I: Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - Dinamo 2-0

De asemenea, pentru a justifica diminuarea stocurilor și totodată, pentru a se sustrage de la plata T.V.A, având în vedere că în domeniul silvic, în cazul comerţului între agenţi economic se practică taxarea inversă, dar și pentru a crea provenienţă legală unor agenţi economici care deţineau deja cantitatea de material lemnos fără documente legale de provenienţă, agentul economic a emis avize de însoţire a materialului lemnos fictive atestând astfel în fals că a efectuat aceste operaţiuni.

Citeste si   Coronavirus / GCS: 7.465 de amenzi aplicate în ultimele 24 de ore; valoarea totală - 1.332.740 lei

În urma extinderii cercetărilor, atât la emitentul documentelor cu regim special cât și la beneficiar, a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate privind infracţiunea de „evaziune fiscală  în formă continuată”, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenţionale în valoare de 67.000 lei, pentru încălcarea prevederilor  Legii 171/2010 şi s-a luat măsura complementară a confiscării cantităţii de 506,70 mc. material lemnos (lemn rotund răşinoase /foioase) în valoare de 110.100, 89 lei.

Citeste si   Coronavirus / GCS: 7.465 de amenzi aplicate în ultimele 24 de ore; valoarea totală - 1.332.740 lei

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava pentru stabilirea și probarea întregii activităţi infracţionale.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ