ideall.ro

Ministrul de Interne, Matteo Salvini, liderul Ligii (extremă dreapta), le-a comandat prefecţilor din teritoriu un raport referitor la prezenţa taberelor de romi, în vederea evacuării lor

Salvini s-a exprimat de multe ori împotriva locuințelor ilegale și a zonelor rău famate în care se adună romii, declarațiile sale atrăgând criticile instituțiilor europene.

De data aceasta, măsurile pe care le va lua vor stârni, cu siguranță, un nou scandal, la fel ca și împotrivirea lui Salvini față de intrarea imigranților non-UE în Italia. Dar politica popularului lider al Ligii îi atrage tot mai multă simpatie din partea italienilor, așa cum au demonstrat alegerile europarlamentare în care partidul său s-a clasat pe primul lor în Peninsulă.

Matteo Salvini le-a cerut prefecţilor să redacteze, în termen de două săptămâni, un raport privind prezenţa romilor, a comunicat Ministerul de Interne.

sensodays.ro

Obiectivul este de a verifica prezenţa taberelor ilegale în vederea stabilirii unui plan de evacuare’, arată comunicatul.

Consiliul Europei estimează că în Italia se află între 120.000 şi 180.000 de romi, sinti şi nomazi, unul din procentele cele mai scăzute în populaţia unei ţări la nivel european.

În Italia, mai mult de jumătate au cetăţenie italiană, un loc de muncă şi o locuinţă stabile, dar integrarea lor socială este dificilă, iar manifestările ostile împotriva lor sunt frecvente.

Conform unui raport din 2017 al asociaţiei ’21 Iulie’, care se ocupă de drepturile romilor şi sinti, 26.000 de romi, sinti şi nomazi trăiesc în locuinţe sau în tabere improvizate.

babyliss-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ