Share

Un student al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a obținut medalia de aur la concursul de matematică online „The 3rd Open Mathematical Olympiad for University Students”

Un student al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a obținut medalia de aur la concursul de matematică online „The 3rd Open Mathematical Olympiad for University Students”, care a fost organizat de către International University for Humanities and Development din Ashgabat, Turkmenistan, alături de Ministerul Educației din aceeași țară.

Citeste si   Depistat conducând un autoturism, FĂRĂ a deține PERMIS DE CONDUCERE și fiind sub INFLUENŢA ALCOOLULUI

Toremurad Gurbanov, de la Facultatea de Automatică și Calculatoare, a luat medalia de aur într-o competiție în care au fost înscriși alți 130 de participanți din 13 țări: Argentina, Belarus, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Grecia, România, Rusia, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Uzbekistan și Vietnam.

Marcel Roman: „Rezultatul studentului de la Facultatea de Automatică și Calculatoare este remarcabil”

„Concursul a constat în șase probleme care trebuiau rezolvate în patru ore. Rezultatul studentului de la Facultatea de Automatică și Calculatoare este remarcabil, luând în considerare participarea unor universități de prestigiu din cele 13 țări, şi se înscrie în seria de rezultate excepționale obținute anul acesta de către echipa de matematică a universității tehnice ieșene, a declarat lect. univ. dr. Marcel Roman, directorul Departamentului de Matematică și Informatică de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

Citeste si   PIEȚELE sunt în PREFERINȚELE ieșenilor când vine vorba despre CUMPĂRĂTURI

Toremurad Gurbanov este actualmente student masterand la Facultatea de Automatică și Calculatoare a TUIASI și a mai obținut, în noiembrie 2019, medalia de aur la concursul internațional de matematică pentru studenți – „International Student Team Competition in Mathematics”, desfășurat la University of Silesia din Katowice, Polonia. Competiția „The 3rd Open Mathematical Olympiad for University Students” a fost organizată de universitatea de profil din Turkmenistan în perioada 22-23 martie.

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,55 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ