Scurtă introducere

În acest material vom prezenta imaginea de ansamblu asupra afacerilor familiei Maricel POPA. Asta nu înseamnă că am renunțat la prezentarea detaliată a tuturor firmelor din portofoliul acestei familii.

Vrem însă ca cititorii noștri să înțeleagă anvergura afacerilor pe care familia Președintelui CJ Iași le gestionează atât în Iași cât și în țară. Vor urma prezentări succinte cu privire la alocările bugetare realizate de către Consiliul Județean Iași. Ieșenii care ne urmăresc, vor putea înțelege cu ușurință pe viitor, rețeaua de relații din spatele dl POPA, modul în care este condus Consiliul Județean Iași și mai ales care sunt explicațiile pentru marile alocări bugetare realizate de conducerea acestei instituții asigurată prin distinsul Președinte.

Dacă vă amintiți din primele două episoade …

V-am relatat date despre pilonii economici ai familiei Maricel POPA: TEHNOTON și OMEGA IS COMUNICATIONS SRL.

Ep I: ÎNCRENGĂTURILE familiei Maricel POPA! Președintele CJ IAȘI conduce o REȚEA vastă de interese economico-politice. Episodul I: TEHNOTON SA

Ep II: ÎNCRENGĂTURILE familiei Maricel POPA! Președintele CJ IAȘI conduce o REȚEA vastă de interese economico-politice. Episodul II: OMEGA IS COMUNICATIONS SRL

Reamintim cititorului faptul că actualul Președinte al Consiliului Județean, Maricel Popa a creat de-a lungul timpului o practică a mascării acționariatului principal, în toate firmele pe care le-a condus.

În concordanță cu acest mod de a-și opera afacerile, Maricel POPA și-a creat o “firmă-regină” în raport cu restul firmelor din portofoliul de firme al familiei.

Aceasta este aparent banala firmă MEDI PAC S.R.L. ai căror acționari sunt cei mai de încredere oameni ai domnului Maricel POPA: copiii săi!

POPA LAURA-DENISS și POPA VLAD-ANDREI dețin fiecare 50% din acționariatul acestei firme.

Peste aceștia veghează din poziția Administrator al firmei, POPA MIHAELA – mama acestora.

MEDI PAC S.R.L., firma beneficiară a întregului patrimoniu

Medi Pac SRL deține VITALEF SA și OMEGA IS COMUNICATIONS SRL potrivit datelor din Registrul Comerțului.

MEDI PAC S.R.L.Acționar96.6827822507 %VITALEF SAIASIIASI
Asociat99.5581 %OMEGA IS COMUNICATIONS SRLIASIIASI

 

VITALEF SA deține la rândul ei OMEGA-TEHNOTON DISTRIBUTION SRL și OMEGA-TEHNOTON ENERGETIC SRL.

VITALEF SAAsociat10 %OMEGA-TEHNOTON DISTRIBUTION SRLIASIIASI
Asociat10 %OMEGA-TEHNOTON ENERGETIC SRLIASIIASI

 

OMEGA IS COMUNICATIONS SRL deține și operează restul firmelor. Unele dintre ele au fost trecute în insolvență cu milioane de lei datorii la stat

OMEGA IS COMUNICATIONS SRLAcționar72.5888 %TEHNOTON SAIASIIASI
Acționar0.0026 %ANTREPRIZA DE LUCRARI DRUMURI SI PODURI IASI S.A.IASIIASI
Asociat20 %OMEGA-TEHNOTON DISTRIBUTION SRLIASIIASI
Acționar2.0417380069 %FOTBAL CLUB POLITEHNICA IASI S.A.IASIIASI
Asociat20 %TEHNOTON ELECTRONICS S.R.L.IASIIASI
Asociat99.9916475954 %DAWN ROM SRLIASIIASI
Asociat20 %COMPANIA DE AVIATIE OMEGA-TEHNOTON SRLIASIIASI

 

O imagine de ansamblu a acestui păienjeniș de firme create de familia Maricel POPA ar arăta cam așa:Scurtă concluzie

După cum bine puteți observa, este practic imposibilă o prezentare a acestui sistem de firme într-un singur material, iar o prezentare meticuloasă ar putea plictisi audiența, pentru că ar rezulta peste 10 episoade.

Prin urmare, considerăm că ar fi un câștig cunoașterea de către cetățeni a modului în care operează sub aspect economic cei pe care i-am ales să ne conducă.

Ziarul “Buna Dimineata Iași” va continua să prezinte dinamica contractelor cu statul câștigate de aceste firme, însă, în perioada imediat următoare atenția se va concentra asupra alocărilor bugetare realizate de Consiliul Județean Iași, pe mâna Președintelui acestei instituții nimeni altul decât stimabilul Maricel POPA.

Mesajul redacției Ziarului “Buna Dimineata Iași”

Dacă aveți un posibil răspuns sau poate un indiciu pentru reporterii de anchetă ai ziarului nostru ne puteți scrie pe adresa office@bunadimineataiasi.ro! Doar cu ajutorul dvs vom putea să STOPĂM acest furt generalizat din bugetele publice! Orice indiciu poate conduce la finalizarea unei anchete. Fiecare anchetă jurnalistică poate conduce la declanșarea unei anchete judiciare și pe cale de consecință la punerea sub acuzare a celor care delapidează bugetele statutului și care implicit ne fură pe fiecare dintre noi! Ziarul “Buna Dimineata Iași” își asumă protejarea deplină a confidențialității surselor care ajută la realizarea acestor anchete.

 

LĂSAȚI UN MESAJ