Share

Statul român IGNORĂ  medicii şi asistenţii, prilej bun ca spitalele din Europa să-i primească cu salarii motivante

Sâmbătă, la un târg de joburi organizat la Iaşi, 14 agenţii de recrutare au căutat să convingă 300 de cadre medicale să plece în străinătate. Le oferă salarii de mii de euro, cazare şi cursuri gratuite pentru învăţarea limbii. În tot acest timp, spitalele de la noi se confruntă cu o gravă lipsă de personal.

Citeste si   Ludovic ORBAN: 14 SECUNDE DE TĂCERE când a fost întrebat despre POSIBILA întoarcere a lui CHIRICA la PSD

Că să îi convingă pe medicii români să vină să lucreze, spitalele din Franţa, Germania, Norvegia, Suedia şi Danemarca le-au oferit la târg salarii de peste 4.000 de euro. În plus, cei care acceptă să se mute primesc cazare şi cursuri gratuite că să înveţe o limbă străină.

La târgul de la Iaşi, reprezentanţii spitalelor din străinătate au căutat medici specialişti şi rezidenţi, dar şi asistenţi medicali, îngrijitori şi fizioterapeuţi. În total, au fost aproape 300 de posturi. Cei interesaţi au fost atraşi de condiţiile de muncă şi, bineînţeles, de salarii.

Citeste si   11,13 tone de tutun confiscate de inspectorii ANAF - Antifraudă

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ