Doi medici rezidenţi din Iași ar putea fi anagajați temporar la
Spitalul Județean de Urgență de la Piatra Neamț

Doi medici rezidenţi în ultimul an, de la Facultatea de Medicină din Iaşi, ar putea fi angajaţi temporar în Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ. Aceștia vor suplini deficitul de personal creat în urma reţinerii a patru medici ortopezi, de către Direcţia Generală Anticorupţie.

Managerul spitalului din Piatra-Neamţ, doctorul Codruţ Munteanu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că a luat deja legătura cu reprezentanţii facultăţii. Acesta va lua o decizie în funcţie de soluţia pe care o va propune instanța de judecată în privinţa medicilor reţinuţi.

Dacă instanţa va decide arestarea preventivă sau controlul judiciar cu interzicerea profesării pentru cei patru medici reţinuţi, am găsit soluţia celor doi medici rezidenţi de la Iaşi. Aceştia, alături de ceilalţi doi medici din secţia de ortopedie, care au rămas în activitate, ar putea asigura desfăşurarea actului medical” a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

Patru medici ai secţiei de ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ şi medicul ortoped al Policlinicii spitalului au fost reţinuţi, marţi, de Direcţia Generală Anticorupţie. Medicii sunt suspectaţi că ar fi condiţionat actul medical de primirea unor sume de bani. În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate înscrisuri relevante pentru cauză, precum şi importante sume de bani.

LĂSAȚI UN MESAJ