Share

 Stimulentul de risc pentru personalul implicat în lupta COVID-19: Parlamentul a votat toate amendamentele OUG 43/2020

Oficialii din Parlament au decis ca toate categoriile de personal implicate în lupta cu pandemia COVID-19 să fie recompensate cu un stimulant de risc de 2.500 de lei , bani suportați din fonduri europene. Medicii de familie se află printre ultimii pe lista cadrelor medicale care vor beneficia de acești bani.

 Dr.Svetlana Andronic: ”Inițial s-a spus că da,vom primi, apoi au zis că se va acorda personalului din direcția de sănătate, personalului din prima linie”

”Aceste discuții sunt de când a început pandemia iar eu vin la serviciu în fiecare zi.  Nu am ce să zic atât timp cât nu am primit nimic. Așteptăm să vedem ce urmează. Mi se pare correct să primim acest stimulent atât timp cât am fost în fiecare zi la serviciu. Inițial s-a spus că da,vom primi apoi au zis că se va avorda personalului din direcția de sănătate, personalului din prima linie. Nu am primit nimic, e tot ce pot spune acum” a declarat dr. Svetlana Andronic, medic de familie Iași.

Dr. Andreea Aghiniței : ”În condițiile în care noi din data de 18 martie am asigurat tot ce înseamnă consultație, mi se pare normal să primim acești bani”

”Eu cred că vom primi acest stimulent pentru că am citit că a apărut totuși o lege unde suntem și noi încadrați. În condițiile în care noi din data de 18 martie am asigurat tot ce înseamnă consultație deoarece policlinicele nu au funcționat iar spitalele au asigurat doar urgențe, mi se pare normal să primim acești bani. Cu atât mai mult cu cât am avut  și cazuri de covid la cabinet și sub supraveghere”, a declarat dr. Andreea Aghiniței, medic de familie Lețcani, Iași.

Stimulentul de risc acordat nu este cuprins în baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale, contribuției de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuției asiguratorii pentru muncă, reglementată la titlul V “Contributii sociale obligatorii” din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, atrage atenția actul normativ.

Citeste si   La USAMV IAȘI sunt studiate plantele ORNAMENTALE ce ar putea fi folosite în INFRASTRUCTURA urbană VERDE

Banii dați pe dezinfectanți, costume și măști de protecție au depășit bugetul cadrelor medicale

”Din martie și până acum, eu personal nu am făcut un calcul dar cred că m-am dus în 7.000 de lei doar pe materiale, tot ce am cumpărat pentru cabinet. Numai lampa UV și termometrul non-contact m-au costat 1.500 de lei plus tot ce înseamnă dezinfectant, mănuși, măști de protecție, costume, foarte scumpe, a declarat dr. Andreea Aghiniței, medic de familie Lețcani, Iași.

Prin amendamentele aduse OUG a fost inclus în lista personalului care beneficiază de acest stimulent, tot personalul din spitale, dar și de la nivelul cabinetelor de medicina de familie, medicina dentară, laboratoare cât și personalul din asistență socială.

Citeste si   PIEȚELE sunt în PREFERINȚELE ieșenilor când vine vorba despre CUMPĂRĂTURI


Share

LĂSAȚI UN MESAJ