ideall.ro

Medicii de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi sunt rezervaţi în ceea ce priveşte starea bărbatului de 38 de ani rănit în explozia de luni de la exploatarea forestieră din judeţul Bacău.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Sf Spiridon din Iaşi, prof.univ.dr Diana Cimpoeşu, a declarat, marţi, că bărbatul a fost operat de o echipă mixtă de chirurgi, însă va mai avea nevoie şi de alte intervenţii, pe partea de chirurgie plastică.

În prezent, bărbatul este la terapie intensivă, unde este intubat, iar prognosticul medicilor privind starea acestuia este unul rezervat.

“Pacientul rămâne intubat şi ventilat mecanic, sedat, cu necesar de suport hemodinamic, dar este conştient între perioadele de sedări. Sperăm ca el să-şi revină, dar va mai avea nevoie de spitalizare şi intervenţii repetate. Prognosticul rămâne rezervat pentru că riscul este încă important. Fiind tânăr, cu eforturile celor din Spitalul Sf Spiridon, sperăm ca evoluţia să fie una favorabilă”, a declarat prof.univ.dr Diana Cimpoeşu.

sensodays.ro

Unul dintre răniţii în urma deflagraţiei unui proiectil din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, din comuna băcăuană Asău, un bărbat de 38 de ani, a fost dus la Iaşi cu un elicopter SMURD.

Un bărbat în vârstă de 27 de ani a decedat şi alţi doi au fost grav răniţi în urma exploziei petrecute în comuna Asău, zona Ciobănuş, la o exploataţie forestieră.

Conform reprezentanţilor ISU Bacău, deflagraţia s-a produs după ce un proiectil, datând cel mai probabil din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a fost lovit în mod intenţionat sau cu prilejul unor lucrări efectuate în zonă şi a explodat.

babyliss-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ