Share

Cine este Oprișanu

De profesie medic oftalmolog, Oprișanu a fost numit manager grație legăturilor din vârful Ministerului Sănătății în care a activat ca și consilier. La o primă vedere, această simplă funcție ar explica excesele de putere ale lui Oprișan. însă adevărul este puțin mai complex.

Botoșăneanul este cunoscut mai ales în mediul de afaceri decât în cel medical. Partenerii de afaceri ai acestuia “onorați” de atenția presei de scandal din Botoșani arată că legăturile de afaceri ale lui Oprișanu trec mai ales prin mediul politic.

O scurtă privire asupra partenerilor acestuia va întregi portretul unui director pentru care justiția nu contează.

Firme, firme, firme …

Conform declarației de avere, Oprișanu controlează nu mai puțin de 8 firme toate din Botoșani.

La “C.O.CO” BT SRL  administratorul Ovidiu Gabriel Oprișanu, protejează destinele afacerilor doctoriței ginecolog Carmen Oprișanu. Despre aceasta din urmă, presa din Botoșani relata în 2009 într-un articol din Jurnalul BTD.ro că “șpaga pentru medic a fost oficializată chiar de către procurori”.

Pe scurt, o tânără din Republica Moldova a constat după naștere că fetița ei are fractură de claviculă. Cazul a ajuns la procurori pentru că, nemulțumită, femeia a recunoscut o șpagă dată doctoriței Carmen Oprișanu.

În 2011, doctorița ajunge din nou în presa din Botoșani. Pe site-ul știri.bt.ro era relatat cazul unei femei care declara că după ce a plâns zile în șir pe holurile maternității a fost ignorată de medici și în cele din urmă a născut un copil mort. Femeia susținea că a solicitat asitență medicală din partea doctoriței Carmen Oprișanu.

EROTILD SRL Botoșani, cumpărată în 2004 de actualul director al Spitalului Socola a fost practic făcută cadou în 2008 Cristinei Clara Condurachi, partenera de afaceri în multe alte firme a lui Oprișanu.

Cea mai interesantă dintre firmele lui Oprișanu este RAPSODIA TV SRL, Botoșani

În această firmă, generosul finanțator al liberalilor botoșăneni (“pontat” cu 99.000 lei în 2009) face echipă cu un alt generos finanțator al acelorași liberali, Doru Muntianu.

De altfel, cei doi, Oprișanu și Muntianu, mai fac echipă și într-o altă firmă: ORIENT SKYLINE CONNECT SRL.

De ce sunt cele două firme interesante?

Pentru că Doru Muntianu este un bizar personaj ale cărui afaceri scandaloase făcute pe spinarea sistemului de sănătate din Botoșani, au făcut furori atât la PRO TV (spitalul Județean Mavromati din Botoșani renovat dar fără geamuri, sub directoratul acestuia) cât și în paginile Adevărul.

Indiferent de rezultatul viitoarelor anchete, cert este că Doru Muntianu – fost distribuitor Coca Cola, fost inginer, fost șef al Spitalului Mavromati – își va continua cariera în acreditarea spitalelor deoarece respectivul este în grațiile CNAS (Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor).

TEROARE și ABUZURI la Spitalul SOCOLA din IAȘI! Directorul Oprisanu întrece orice limită

Un ultim aspect care ar putea explica încăpățânarea cu care Ministerul Sănătății îl susține pe Gabriel Oprișanu.

Se numește afacerea SAM GEODIS prin care aparatură medicală stricată preluată de la Spitalul Județean Mavromati a fost pasată prin intermediul lui Muntianu, Spitalului de Psihiatrie Botoșani. Mai mult, aparatura cu pricina nu era utilă în deservirea bolnavilor.

Ca paralelă, la Spitalul de Psihiatrie Socola a aterizat, sub directoratul lui Oprișanu un Computer Tomograf. Acesta este inutil unei unități spitalicești cu un asemenea profil.

Alte firme a căror acționariat este controlat de Oprișanu:

OGO Cable Internet Tranzaction
TV Cable Media Grup SRL
Aqualand Botoșani SRL

Manager cu metode contestate, ale cărui afaceri cu cântec i-au atras o imagine publică negativă în presa locală din Botoșani, Gabriel Oprișanu pare omul perfect adecvat politicienilor români: personaj care și-a cumpărat funcția publică, practicant al unui dispreț manifest la adresa justiției și a colegilor.

În materialele viitoare vom prezenta detalii EXPLOZIVE din activitatea managerială a Spitalului de Psihiatrie Socola. Angajații susțin că s-a întrecut limita suportabilității, iar Managerul Oprișanu riscă până la revenirea DNA-ului să fie linșat de personalul Spitalului.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ