Share

Medicul rănit în incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ a fost adus la Bucureşti în cursul nopții de sâmbătă spre duminică și a fost pregătit la Spitalul de Urgenţă Floreasca, pentru a fi transportat, în această dimineață (15.11. -n.r.), la o unitate medicală din Belgia.

Aeronava militară care îl transportă pe medic a decolat de la Baza 90 din Otopeni astăzi dimineață în jurul orei 07:30. La bord este o echipă medicală care îi va supraveghea starea în permanență. Avionul va ateriza pe un aeroport militar din Bruxelles.

video-ludovic-orban:-am-fost-socat-de-vestea-tragediei-produse-in-piatra-neamt.-medicul-erou,-transportat-in-aceasta-dimineata-in-belgia„Avionul militar pus la dispoziţie de MApN a aterizat în Bucureşti cu domnul doctor, care va fi dus la Spitalul Floreasca şi va fi pregătit pentru transferul către Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia.

Putem, în cursul acestei dimineţi, după ora 7, să asigurăm transportul, tot cu o aeronavă militară pusă la dispoziţie de MApN a medicului erou. Îi doresc sănătate, să aibă putere şi mă rog să reuşească să treacă de acest moment de cumpănă”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Raed Arafat: ”În afara medicului, nu există alți pacienți care să necesite transfer în Belgia”

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat a declarat că nu există alţi pacienţi răniţi în incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ care să necesite transfer în Belgia.

„Nu avem alţi pacienţi care să necesite transfer în Belgia din cauza incendiului. Ce avem acum sunt pacienţii cu SARS-CoV-2, ca şi alţi pacienţi din ţară, care au fost transferaţi la terapie intensivă la Leţcani”, a declarat  Raed Arafat.


Share
Citeste si   Doctorandă a USAMV IAȘI oferă CONSULTANȚĂ personalizată online micilor FERMIERI
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ