Share

Având în vedere că în ultima perioadă donatorii de sânge a scăzut foarte mult în județul Suceava, membrii „Rotary Club Suceava Cetate” s-au mobilizat și au donat sânge pentru spitalele din județul Suceava.

Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava este singurul din județ unde se poate dona plasmă sau sânge și totodată acesta deservește toate cele 5 spitale din județ și uneori la pacienții suceveni care sunt tratați la spitalele din Iași.

Citeste si   Fotbal - Liga I: Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - Dinamo 2-0

Președintele Clubului, Vasile Varvaroi, susține că pe lângă educație, sănătatea este una din direcțiile strategice pe care Clubul activează în societate.

„Nu trebuie să fim super-eroii dintr-o poveste pentru a ajuta alți oameni”

 

”Pe lângă educație, sănătatea este una din direcțiile strategice pe care clubul nostru activează în societate. Iar cele două arii de activitate reunite duc la conceptul de educație pentru sănătate prin care ne propunem să încurajăm semenii noștri să participe activ, prin donarea de sânge, la salvarea de vieți.

Împreună luptăm pentru viața celor din jurul nostru. De aceea, ne propunem ca acțiunea de azi să se transforme în viitorul apropiat într-un proiect mai amplu al clubului nostru prin care să conștientizăm comunitatea suceveană de importanța donării de sânge și impactul pozitiv pe care îl are pentru cei aflați în suferință.

Gestul donării de sânge șlefuiește caracterul fiecărei persoane și sădește în noi dăruirea, dragostea și empatia. Nu trebuie să fim super-eroii dintr-o poveste pentru a ajuta alți oameni, ci prin simpla donare de sânge salvăm vieți”,  a declarat Vasile Varvaroi


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ