Share

Decizia pentru un al patrulea mandat, după 11 ani în funcție nu e nicidecum una obișnuită

“M-am gândit la asta un timp nesfârșit de lung. Decizia (de a candida) pentru un al patrulea mandat, după 11 ani în funcție nu e nicidecum una obișnuită” a declarat Merkel într-o conferință de presă, după o reuniune a conducerii partidului său conservator, Uniunea Creștin Democrată (CDU). “Avem o polarizare puternică în societatea noastră”, și-a explicat ea intenția de a acționa pentru menținerea unității sociale și combaterea urii. Cancelarul a mai adăugat că trebuie promovate valorile democrației, libertății și respectului pentru oameni, indiferent de rasă sau sex.

Citeste si   Nagorno-Karabah: Turcia, hotărâtă să ajute Azerbaidjanul să-şi recapete 'teritoriile ocupate'

La 62 de ani, șefa guvernului de la Berlin este considerată o forță a stabilității în Europa, în mijlocul incertitudinilor după votul britanicilor în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană, apreciază Reuters.

DPA observă că ministrul economiei, vicecancelarul Sigmar Gabriel, va candida probabil împotriva Angelei Merkel, din partea Partidului Social Democrat (SPD), rivalul politic tradițional al CDU. – Mai multe pe: agerpres.ro

Citeste si   Macron: 'Am încurcat-o' dacă Parlamentul European ''nu se reuneşte decât la Bruxelles''

Totusi candidatura actualului cancelar vine pe fondul unei erodări puternice de imagine şi a unei scăderi a popularităţii acesteia survenite ca urmare a crizei imigranţilor. O criză pentru care din ce în ce mai mulţi cetăţeni germani o consideră direct răspunzătoare pe Angela Merkel.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ