Share

Mesajele de felicitare ale vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, și ministrului de externe, Serghei Lavrov, au fost citite la ceremonia de inaugurare a „președintelui” transnistrean de către ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin.

Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin, a fost prezent la ceremonia de inaugurare a noului lider din Transnistria, Vadim Krasnoselski. Excelența Sa, Ambasadorul Federației Ruse, a stat alături de primul „președinte” Igor Smirnov și alături de Evgheni Șevciuk.

Citeste si   ICR: Ziua Naţională a României va fi marcată prin concerte, expoziţii, conferinţe
Farit Muhametșin a citit de asemenea mesajul adresat noului lider de la Tiraspol din partea vicepremierului rus Dmitri Rogozin, dar și un mesaj din partea ministrului de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov.

„Poporul transnistrean a demonstrat un nivel înalt de responsabilitate civică. Vi s-a oferit o mare încredere. Consider că experiența profesională și politică, prezența unor oameni de încredere alături de dumneavoastră vă vor ajuta să luați decizii manageriale ponderate pentru a realiza acele inițiative care se regăsesc în programul vostru electoral. Îmi exprim speranța că se va realiza o activitate coordonată a tuturor ramurilor puterii întru dezvoltarea relațiilor cu Rusia, inclusiv întru realizarea proiectelor regionale și social economice care au fost lansate în ultimii ani”, se menționează în discursul de salut al lui Dmitri Rogozin, citează deschide.md

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov „este convins că experiența și profesionalismul înalt ale lui Vadim Krasnoselski, precum și sprijinul public de care se bucură acesta, vor asigura o funcționalitate bună a puterii și vor contribui la fortificarea colaborării ruso-transnistrene”.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ